Γιάννης Μαντζουράκης στο “Π”: Θέλει και τύχη, εκτός από ικανότητα

Γιάννης Μαντζουράκης στο “Π”: Θέλει και τύχη, εκτός από ικανότητα

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗ
Προπονητή Ποδοσφαίρου


Δεν είναι εύκολο να προσεγγίσεις τέτοιους αγώνες, και ιδίως τον αυριανό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, στον οποίο θα παιχτεί πιθανότατα ολόκληρο το πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για τις ομάδες που σταθερά διακρίθηκαν στη διάρκεια της σεζόν και δικαίως βρίσκονται ψηλότερα όλων στη βαθμολογία.

Άρα, μιλάμε για ματς-μια χρονιά, έστω κι αν υπολείπονται ακόμη τρία παιχνίδια. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι αντίπαλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Πολύ καλά. Συνεπώς, εκπλήξεις δεν θα υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετική αμυντική γραμμή, που τον στήριξε στα δύσκολα, ενώ η ΑΕΚ βασίστηκε στις πολλές λύσεις της από τον πάγκο, που τη βοήθησαν σημαντικά να ανανεώνεται στη διάρκεια ενός ματς, ακόμη κι όταν δεν της πήγαινε από την αρχή.

Από εκεί και πέρα, θα χρειαστούν και άλλα για εκείνον που θα επικρατήσει, αν υπάρξει φυσικά νικητής. Καρδιά, λίγα λάθη, πρωτοβουλίες κυρίως από τα πιο προβεβλημένα στελέχη και φυσικά ικανό ποσοστό τύχης είναι κάποια από αυτά. Διότι θέλει και τύχη, εκτός από ικανότητα, προκειμένου να βγεις αλώβητος από ένα ντέρμπι.

Όσο για την έδρα, αυτή ασφαλώς και παίζει ρόλο, όχι όμως τον πλέον καθοριστικό, όπως, ίσως, άλλες εποχές. Και αυτό διότι πλέον οι ομάδες διαθέτουν πείρα, παραστάσεις και αντοχές που τους επιτρέπουν να επιβιώνουν στα δύσκολα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ