Γ. Παπαζαχαριάκης στο “Π”: Μόνο εμείς, οι πολλοί, μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα μέτρα που μας πλήττουν

Γ. Παπαζαχαριάκης στο “Π”: Μόνο εμείς, οι πολλοί, μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα μέτρα που μας πλήττουν

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΚΗ
Μουσικού, Ενορχηστρωτή, Διευθυντή Ορχήστρας,
Υποψήφιου Βουλευτή ΚΚΕ Βόρειου Τομέα Αθήνας


Η υποψηφιότητά μου με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας μετουσιώνει μια μεγάλη πορεία συμπόρευσης, δράσης μαζί με το ΚΚΕ σε πολύ σημαντικές στιγμές.

Εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από το φεστιβάλ της ΚΝΕ, το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας πανελλαδικά, τραγουδάμε για «αυτό το ωραίο, το συγκλονιστικό», που δεν μπορεί να παραμορφωθεί, να κρυφτεί. Το λιγότερο κακό δεν χωράει ούτε στην τέχνη, ούτε στην πολιτική επιλογή, ούτε στη στάση του λαού μας.

Όσες φορές το έχουμε δοκιμάσει, μας επιστρέφει με μια ακόμα χειρότερη κυβέρνηση. Την ίδια πικρή εμπειρία βιώνουν και σήμερα στη Γαλλία, που το λιγότερο κακό οδήγησε στην αντιλαϊκή πολιτική του Μακρόν, που βγάζει χιλιάδες στον δρόμο του αγώνα, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Χρειάζεται ακόμα ο ελληνικός λαός να σκεφτεί πως όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται η σύγκλιση μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα και έτσι εξηγείται το πώς με τόση ευκολία οι υποψήφιοι μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο. Το βασικό τους όμως κριτήριο είναι ότι κινούνται στις ίδιες ράγες, αυτές που σήμερα μας έχουν φέρει ως εδώ.

Από την ίδια μου την εμπειρία στους μεγάλους αγώνες των καλλιτεχνών από την πανδημία έως σήμερα, φαίνεται και εδώ πως μόνο εμείς οι πολλοί, όλοι μαζί, μπορούμε να αντιπαλέψουμε μια σειρά μέτρα που μας πλήττουν. Όμως δεν αρκεί απλώς να είμαστε πολλοί. Οι θέσεις του ΚΚΕ και η στάση του βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο και το σε ποια κατεύθυνση, σε ποιο δρόμο πρέπει οι πολλοί να παλέψουν για να έχουμε αποτέλεσμα.

Το σύνθημα που φώναζε ο λαός μας στις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν το έγκλημα στα Τέμπη «ή τα κέρδη σας ή οι ζωές μας» επιβεβαιώνεται ότι ισχύει σε όλους τους τομείς: Στους όρους δουλειάς, στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στην τέχνη. Για να ζήσουμε, λοιπόν, καλύτερα, πρέπει ο λαός μας να δυναμώσει την πάλη του απέναντι σε αυτά τα κέρδη, τις κυβερνήσεις που αναπαράγουν πολύμορφα την ανισότητα σε όλες τις ηλικίες, τις κοινωνικές ομάδες.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ ποτέ δεν είπαν «ψηφίστε μας να σας λύσουμε το πρόβλημα», αλλά ότι με ευθύνη μπορούμε μαζί να ανοίξουμε τον δρόμο μέσα και έξω από τη Βουλή σε αυτήν την κατεύθυνση. Το ΚΚΕ είναι άλλωστε το μόνο κόμμα που η ψήφος σε αυτό παραμένει εκεί, δεν θα αλλάξει στις 22 Μάη. Η ψήφος στο ΚΚΕ δυναμώνει τη φωνή, την ισχύ των πολλών.

Στον χώρο του πολιτισμού το ΚΚΕ έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις όλα αυτά τα χρόνια, με συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς γενικολογίες, μέσα από ερωτήσεις, τροπολογίες, παρεμβάσεις, μεγάλους αγώνες σε θέατρα, μουσικές σκηνές, δραματικές σχολές. Το ΚΚΕ έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να μαζικοποιηθούν, να δυναμώσουν τα σωματεία, χιλιάδες νέοι να ακολουθήσουν τον δρόμο του συλλογικού αγώνα.

Το ΚΚΕ αντιλαμβάνεται ότι ο πολιτισμός, η τέχνη, με αφετηρία τον λαό, που απευθύνεται σε αυτόν τον ίδιο, μπορεί να τον μορφώνει, να τον εμπνέει, να τον διαπαιδαγωγεί. Γι’ αυτό δίνει όλες του τις δυνάμεις και σε μεγάλες, πρωτοφανείς πολιτιστικές διοργανώσεις και πρωτοβουλίες.

Μέσα από τη συναυλία για την 1η Μάη, αύριο, Κυριακή 30/4, στην Καισαριανή, μέσα από ένα δυναμικό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών ερμηνευτών και μουσικών, εστιάζουμε τόσο στα τραγούδια που αφορούν την εργατική τάξη και την Εργατική Πρωτομαγιά όσο και σε τραγούδια που περιγράφουν τα γεγονότα του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής το 1944.

Σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε μαζί, να θυμηθούμε, για να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα το σήμερα, να το αλλάξουμε.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ