Μικρά οικονομικα

Μικρά οικονομικα

♦ Εξοικονόμηση κόστους μέχρι 40% στις τράπεζες φέρνει η ψηφιοποίηση!
♦ Επιστροφή των διαφημιστών και ρεκόρ χρηστών στο Twitter, με τον Έλον Μασκ να αναμένει θετικές ταμειακές ροές το επόμενο τρίμηνο. Η πλατφόρμα απασχολεί πλέον περίπου 1.500 εργαζομένους από 8.000 πέρυσι τον Οκτώβριο.
♦ Λεφτά έχει το γκουβέρνο! Απόδειξη, το Ταμείο Ανάκαμψης, που δίνει φθηνά δάνεια σε «μικρούς», με επιτόκιο 0,35%, μειώνοντας στο μισό το μέσο κόστος χρηματοδότησης. Η μέση διάρκεια αποπληρωμής των δανείων που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής είναι 12 χρόνια.
♦ Η Εφορία προειδοποιεί 200.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, που θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα «κατάσχεση ή ρύθμιση». Η φορολογική διοίκηση αποστέλλει μηνύματα σε όσους έχασαν από το 2019 τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων αλλά και των 72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας, καλώντας τους να επανενταχθούν και να αποπληρώσουν τα χρέη τους στο Δημόσιο.
♦ Έντονο είναι το ενδιαφέρον των ασφαλισμένων για τη δεκαετή παραγραφή των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ και ήδη έχουν υποβληθεί πάνω από 35.000 αιτήσεις. Η παραγραφή αφορά χρέη που δεν έχουν αναζητηθεί μέσα στη δεκαετία.
♦ Δέκα από τις είκοσι καλύτερες χώρες στο επιχειρείν είναι στην Ευρώπη. Μεγάλη χαμένη είναι η Κίνα, λόγω των εντάσεων με τις ΗΠΑ, και «πρωταθλήτρια» είναι η Σιγκαπούρη. Οι δέκα χώρες με τις καλύτερες συνθήκες επιχειρείν είναι: Σιγκαπούρη, Καναδάς, Δανία, ΗΠΑ, Ελβετία, Σουηδία, Χονγκ Κονγκ, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία και Φινλανδία.
♦ Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 3.000 ανέργους στην Αττική, ηλικίας 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με συνολικό προϋπολογισμό 26 εκατ. ευρώ.
♦ Η ακραία ξηρασία δίνει τη χαριστική βολή στην οικονομία της Αργεντινής. Ο ετήσιος πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί πάνω από το 100% και οι αναλυτές προειδοποιούν για βαθιά ύφεση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ