Τα Εφτά Φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα

Τα Εφτά Φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα


Συγγραφέας
Shehan Karunatilaka
Μετάφραση
Ρένα Χατχούτ


Σρι Λάνκα, 1990. Η χώρα σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο. O Μάαλι Αλμέιντα, πολεμικός φωτογράφος και τζογαδόρος, ξυπνάει και συνειδητοποιεί ότι είναι νεκρός. Η ψυχή του έχει μεταφερθεί στον προθάλαμο του άλλου κόσμου κι εμείς ακούμε τη φωνή του. Του μένουν μόλις επτά νύχτες για να βρει ποιος τον σκότωσε, ενώ η κυβέρνηση αλλά και οι αντάρτες αναζητούν ένα κουτί με φωτογραφίες, αποδείξεις μάλλον για το έγκλημα.

«Μεταφυσικό θρίλερ, που καταλύει τα όρια όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών ειδών, αλλά και ζωής και θανάτου, σώματος και πνεύματος, Ανατολής και Δύσης» (δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Booker 2022)

Έργο Εξωφύλλου: Μιχάλης Μανουσάκης, Χωρίς Τίτλο, 1998

Βραβεία – Διακρίσεις

Βραβείο Booker 2022


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Shehan Karunatilaka γεννήθηκε το 1975 στο Galle, στη νότια Σρι Λάνκα, και μεγάλωσε στο Κολόμπο. Εκπαιδεύτηκε στο S. Thomas’ Preparatory School, στο Kollupitiya, στη Σρι Λάνκα, και στη συνέχεια στη Νέα Ζηλανδία στο Whanganui Collegiate School και στο Πανεπιστήμιο Massey. Αποφοίτησε από την αγγλική φιλολογία, ενάντια στην επιθυμία της οικογένειάς του να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει ζήσει και εργαστεί στο Λονδίνο, το Άμστερνταμ και τη Σιγκαπούρη.
Το ντεμπούτο του μυθιστόρημα Chinaman: The Legend of Pradeep Mathew το 2010 κέρδισε το Commonwealth Book Prize, το DSC Prize, το Gratiaen Prize και κρίθηκε το δεύτερο καλύτερο βιβλίο κρίκετ όλων των εποχών από τον Wisden.
Το τρίτο του μυθιστόρημα The Seven Moons of Maali Almeida (Sort of Books, 2022) ανακοινώθηκε ως ο νικητής του Βραβείου Booker 2022 στις 17 Οκτωβρίου 2022.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG

Τίτλος Πρωτοτύπου:  The seven moons of Maali
Κατηγορία: Λογοτεχνία, Aldina
ISBN: 978-960-01-2438-5


Σχολιάστε εδώ