Χαμηλά η συσπείρωση της ΝΔ

Χαμηλά η συσπείρωση της ΝΔ

–Ανησυχία στο Μαξίμου και αγωνιώδεις προσπάθειες για επαναπατρισμό των ψηφοφόρων

Τέσσερις μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να κινείται σε ανησυχητικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες βρίσκεται πέριξ του 70%, ενώ σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχε υπερβεί το 80%.

Το γεγονός αυτό έχει σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, καθότι αντιλαμβάνονται πως με τόσο χαμηλή συσπείρωση ο στόχος για ποσοστά της τάξης του 33% – 34%, που είναι ο στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη, δεν θα είναι εύκολα… προσβάσιμος. Εξ ου και τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός έχει αποδυθεί σε μια παρατεταμένη προσπάθεια με απώτερο σκοπό τον… επαναπατρισμό των ψηφοφόρων! Να πείσει δηλαδή τους απογοητευμένους (δυσαρεστημένους) με την κυβέρνηση, που εγκατέλειψαν τη Νέα Δημοκρατία, να τον εμπιστευτούν εκ νέου για μια δεύτερη τετραετία στο τιμόνι της χώρας. Στην προσπάθειά του αυτήν επισείει την απειλή της… επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ μέσω μιας «κυβέρνησης των ηττημένων», μετά από σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25.

Σε κάθε ευκαιρία, δε, τονίζει ότι δεν τον πείθουν οι περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα και πως «αν οι αριθμοί το επιτρέψουν, οι α­ντίπαλοι της Νέας Δημοκρατίας δεν θα διστάσουν να συνασπιστούν». Παράλλη­λα, ο κ. Μητσοτάκης θέτει εκβιαστικού χαρακτήρα διλήμματα του τύπου «σταθερότητα ή ακυβερνησία;», «συνέχεια ή ανατροπή;» κ.ά.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης… θυμήθηκε την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, –είχε να συνεδριάσει εδώ και μήνες– προκειμένου να απευθύνει μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ