Ανέστης Τσουκαράκης στο “Π”: Περί «χρωμάτων» ο λόγος…

Ανέστης Τσουκαράκης στο “Π”: Περί «χρωμάτων» ο λόγος…

Του
ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
Συνταγματάρχη (ΣΔΓ) ε.α., Επίτιμου Προέδρου
της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ),
Υποψήφιου Βουλευτή ΚΚΕ Β’ Πειραιά


«Σφάζονται» καθημερινά οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) για το ποιος είναι καλύτερος από τον άλλο στη διαχείριση μιας πολιτικής όπου η κύρια διαφορά μεταξύ τους θα είναι στο «χρώμα». Θα είναι μπλε, πράσινη ή ροζ; Ή μήπως ένας αχταρμάς χρωμάτων;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση της επόμενης μέρας, αυτοδύναμη ή με συγκυβερνήτες, θα εφαρμόσει με μικροδιαφορές την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Είναι προδιαγεγραμμένη, όπως προδιαγεγραμμένο ήταν και το έγκλημα στα «Τέμπη». Ένα έγκλημα για το οποίο, μήνες πριν, σωματεία και συνδικαλιστές του (train)ΟΣΕ φώναζαν, όπως οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν στη Βουλή. Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σφύριζαν αδιάφορα. Φρόντισαν, όμως, να ξεπουλήσουν το κερδοφόρο τμήμα των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών «μπιρ παρά» σε ιδιώτες και να φορτώσουν στον λαό το ζημιογόνο τμήμα του. Και σήμερα, για να καλύψουν τις ευθύνες τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μιλούν για «ανθρώπινο» λάθος. Όχι, όμως. Δεν είναι μόνο «ανθρώπινο» λάθος. Υπεύθυνοι είναι όλοι τους και όσοι κυβέρνησαν μαζί τους. Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί. Εκατομμύρια ελλήνων πολιτών δεν ξεχνούν και θα τους τιμωρήσουν.

Τα αστικά κόμματα αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό τι πραγματικά του ετοιμάζουν, αυτός όμως δεν «μασάει». Ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται καθημερινά τα ψέματα και την παραπλάνηση. Η αγανάκτηση γίνεται οργή, και η οργή θα γίνει απόφαση. Απόφαση για έναν άλλον δρόμο, στο ξέφωτο του οποίου θα βρίσκεται ο άνθρωπος και τα δικαιώματά του. Το δικαίωμά του στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στην άθληση. Το δικαίωμά του να ζει ειρηνικά. Για τον ελληνικό λαό βαρύτητα έχει η ζωή και όχι τα κέρδη των λίγων που προωθούν οι αστικές κυβερνήσεις. Συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότεροι ότι η αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχει ως επίκεντρο τη «σταθερότητα» των λίγων και όχι των πολλών.

Ο εργαζόμενος διεκδικεί να έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ την αποσταθεροποίησαν. Διεκδικεί να έχει αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν μισθούς και συντάξεις ως «κόστος». Διεκδικεί να έχει πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν υγεία. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποδυναμώνουν τις δημόσιες δομές υγείας, γιατί «κοστίζουν» στο κράτος. Διεκδικεί να έχει πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν παιδεία. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φορτώνουν τα έξοδα στη λαϊκή οικογένεια. Διεκδικεί να έχει ένα σίγουρο κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την πρώτη κατοικία στα χέρια των αρπακτικών funds και των τραπεζών.

Καθημερινά ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι το ερώτημα αυτών των εκλογών δεν είναι ούτε το «ποιος» ούτε το «πώς», που τα αστικά κόμματα σερβίρουν, αλλά το «ποια» πολιτική θα ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση. Και η απάντηση που ακούγεται καθημερινά από ολοένα και περισσότερα χείλη είναι μία: «Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στους αγώνες, ο λαός μπορεί να κατακτήσει αυτά που μπορεί και δικαιούται να έχει».

Τα 35 χρόνια ενεργού υπηρεσίας μου στις Ένοπλες Δυνάμεις, μου επιτρέπουν να πω με σθεναρή φωνή ότι, επίσης, ολοένα και περισσότεροι στρατιωτικοί αναγνωρίζουν το ΚΚΕ ως στήριγμα στις διεκδικήσεις τους. Συνειδητοποιούν ότι, αφού το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που στάθηκε μέχρι σήμερα δίπλα τους, τόσο στη Βουλή (διά του κοινοβουλευτικού ελέγχου) όσο και στις κινητοποιήσεις τους, μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό που θα συνεχίσει να στέκεται πραγματικά δίπλα τους.

Ήδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη (18/4/2023) επίσκεψή του στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, γέμισε με φρούδες υποσχέσεις, για μία ακόμη φορά, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντάς τους την ελπίδα ενός νέου μισθολογίου, που δεν τολμά όμως να αποκαλύψει προεκλογικά. Οι στρατιωτικοί ξέρουν αν πράγματι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις «στάθηκαν αρωγοί τους». Δεν ξεχνούν τα ψέματα που έχουν εκστομίσει ούτε την ομηρία στην οποία τους δεσμεύουν.

Όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ από την κάλπη τόσο πιο ανίσχυρη θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στο να εφαρμόσει αντιλαϊκούς νόμους και τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διεκδικήσει όσα δικαιούται και του στερούν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ