Ανδρέας Λοβέρδος στο “Π”: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ

Ανδρέας Λοβέρδος στο “Π”: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ

Του
ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Βουλευτή, πρώην Υπουργού


Πόσο πιθανό είναι, σε μια αστική δημοκρατία, ένα κόμμα να επεμβαίνει στα ψηφοδέλτια ενός άλλου κόμματος; Να λέει δηλαδή «α, εγώ τον τάδε δεν τον θέλω, μην τον ψηφίζετε». Και ας είναι ο τάδε βουλευτής σε άλλη παράταξη.

Μη βιαστείτε να γελάσετε, γιατί λογικά αυτά δεν γίνονται. Με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα είναι πιθανά και όχι μόνο γίνονται, αλλά και παραγίνονται. Αξιωθήκαμε να το ζήσουμε και αυτό. Διαδικτυακή σελίδα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προσφάτως κάλεσε το εκλογικό σώμα να μην υπερψηφίσει την υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ζητούσαν μάλιστα να προτιμηθούν άλλοι, συγκεκριμένοι συνυποψήφιοι μου, προκειμένου ο ίδιος να μην είμαι μέλος της επόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας. Δεν μας αρέσει, δηλαδή, ο Λοβέρδος, μας χαλάει τα σχέδια, να μείνει έξω από τη Βουλή. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει έκπληξη, αν δεν είχαν προηγηθεί κι άλλα παρόμοια, εξίσου αδιανόητα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι φαίνεται γι’ αυτούς διαχρονικός ο στόχος της διαβολής του ονόματός μου, της προσωπικής μου τιμής και της πολιτικής μου καριέρας. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί το 2015, όταν δεν ήταν βέβαιη η είσοδος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή και γινόταν συζήτηση για πιθανή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, στελέχη και μάλιστα πρωτοκλασάτα του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ναι σε αυτήν τη συνεργασία με την προϋπόθεση ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι εκτός. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί το 2015, όταν ανέλαβαν την εξουσία, επιχείρησαν με τη σκευωρία της Novartis να κλείσουν στη φυλακή τον Βαγγέλη Βενιζέλο κι εμένα.

Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε δημοσίως να μην εκλεγώ εγώ πρόεδρος της παράταξης. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί καλούσαν τον πρόεδρο του κόμματός μας να μη με συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της παράταξης. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από μία εβδομάδα, εγκαλούσε σε δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ επειδή έχω συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια. Έτσι, έφτασαν στο κάλεσμα για καταψήφισή μου.

Υπάρχει αλληλουχία γεγονότων. Είναι διακαής πόθος και διαχρονικός στόχος. Αυτό είναι δεδομένο. Εκείνο που δεν έχουν αντιληφθεί είναι ότι στις δημοκρατίες τις αποφάσεις για το πολιτικό μέλλον των πολιτικών τις παίρνει ο λαός. Είναι κατανοητό γιατί δεν το έχουν αντιληφθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει με έργα και με λόγια ότι δεν είναι προοδευτικό κόμμα και, ακόμη, ότι έχει δομικά στοιχεία ιδεοληψίας και ολοκληρωτισμού στην ιδεολογία του. Αυτός ο συνδυασμός είναι που τους οδηγεί σ’ αυτές τις απεγνωσμένες κινήσεις, απαξιώνοντας και αψηφώντας τη δύναμη της λαϊκής κυριαρχίας. Είναι δικαίωμά τους, είναι επιλογή τους, είναι αποκαλυπτικό των προθέσεών τους να βάλλουν εναντίον μου όσο θέλουν. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά τους, και ευτυχώς, είναι να παίρνουν εκείνοι τις αποφάσεις για μένα.

Στις 21 Μαΐου έχω βαθιά εμπιστοσύνη στο κριτήριο των συμπολιτών μου και είμαι βέβαιος ότι εκείνοι θα τους δώσουν για άλλη μια φορά την απάντηση. Οι Έλληνες θα κρίνουν αν θα είμαι στην επόμενη Βουλή, προκειμένου να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα, για το ΠΑΣΟΚ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ