Μεγάλες νίκες εκτός έδρας για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό…

Μεγάλες νίκες εκτός έδρας για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό…

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία απέδρασε από το “Γ. Καραϊσκάκης” με 3:1 συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία. Στο -9 πλέον από την κορυφή ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα περιόρισε τον Ολυμπιακό σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος και έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες, από τις οποίες αξιοποιήθηκε μόνο αυτή του 7ου λεπτού με σκόρερ τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς μετά από το ένα-δύο με τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε στο 53′ με κεφαλιά του Σεντρίκ Μπακαμπού, όμως η ανωτερότητα της ΑΕΚ επιβλήθηκε απόλυτα στο τέλος, με το πέναλτι που κέρδισε ο Ντομαγκόι Βίντα και αξιοποίησε ο Λιβάι Γκαρσία στο 82′ και με το γκολ μεγάλης κλάσης του Πέτρου Μάνταλου στο 91′!

Λίγη ώρα πριν ο Παναθηναϊκός πήρε το πλέον σημαντικό διπλό στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς άλωσε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν την Τούμπα επικρατώντας με 2-1 με τον Ιωαννίδη να δίνει το γκολ της νίκης στους πράσινους με εύστοχη εκτέλεση που κέρδισε ο ίδιος από τον Ζίβκοβιτς.

Με το τρίποντο αυτό το τριφύλλι έμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πλέον θα υποδεχτεί και την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και θα έχει την ευκαιρία με νίκη να ξεφύγει από τους κιτρινόμαυρους.

Δηλώσεις Αλμέιδα

«Πριν από το παιχνίδι είχα μιλήσει στους παίκτες μου. Είχα ενημερωθεί ότι σε αυτό το γήπεδο η ΑΕΚ είχε κερδίσει δύο φορές στο πρωτάθλημα μόνο τα τελευταία 20 χρόνια. Έπρεπε να κάνουμε ένα παιχνίδι όπως το είχαμε σχεδιάσει απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, με την ιστορία που αναγνωρίζω. Αλλά ήρθαμε για τη νίκη. Και το δείξαμε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Όσο προηγούμασταν 0-1 θέλαμε να βάλουμε και ένα δεύτερο γκολ. Αλλάξαμε το σύστημα σε σχέση με αυτό του Κυπέλλου, αλλάξαμε ποδοσφαιριστές και είχαμε την πεποίθηση ότι αυτή η ομάδα μπορεί. Ζήτησα από τους παίκτες μου να απολαύσουν αυτόν τον δρόμο και ήταν μια καλή πιθανότητα σκεπτόμενος τα τελευταία 20 χρόνια, ότι ήταν κάτι μικρό για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Οι παίκτες το ερμήνευσαν σωστά. Ο αντίπαλος ισοφάρισε από δικά μας λάθη, αλλά θεωρώ ότι στο πρώτο μέρος θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει περισσότερα γκολ».

Για το αν η ομάδα κινδύνευσε: «Εμείς προσπαθούμε να ζούμε το ποδόσφαιρο με πάθος και σεβασμό. Και εμείς μιλάμε πάντα για το αγωνιστικό. Ήρθαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Μετά για ό,τι συνέβη, υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση. Αυτό είναι εκτός των ορίων του προπονητή και του ποδοσφαιριστή. Εγώ μιλάω μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι».

Για το αν το ματς στη Λεωφόρο θα είναι το πιο καθοριστικό: «Όσο υπάρχουν οι μαθηματικές πιθανότητες τότε όλα είναι ανοικτά. Προφανώς αυτό το παιχνίδι θα είναι σημαντικό, αλλά πριν έχουμε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι. Θεωρώ πως ο ανταγωνισμός αυτός είναι υπέρ του πρωταθλήματος. Όλοι θέλουμε να το κερδίσουμε, αλλά χαίρομαι που είμαι σε αυτό το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και ο καλύτερος ας το κερδίσει αφού θα το αξίζει».

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς

«Εδώ που ήμαστε, σίγουρα για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Το σημερινό είχε τεράστια σημασία στην προσπάθεια που κάνουμε με μια δύσκολη έδρα με μια πολύ καλή ομάδα.

Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Υπήρχαν φάσεις για τον ΠΑΟΚ. Τα συναισθήματα στη διάρκεια του παιχνιδιού αλλάζουν.

Από τη στιγμή που είχαμε καλό παιχνίδι, βάλαμε γκολ, υπήρχε τα τελευταία 10-15 λεπτά από την πλευρά του ΠΑΟΚ πολύ πίεση, εμείς είχαμε στρες.

Πολλές φορές αυτό γίνεται δικαιολογημένα, μπορώ να το αισθανθώ προς τους παίκτες. Είχαμε κάποια ανασφάλεια. Το παιχνίδι πήγε σε αυτήν την κατεύθυνση και θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε.

Αλλά μπορώ να καταλάβω τους παίκτες από τη στιγμή που ισοφαριστήκαμε. Δεν πειράζει. Ήμασταν σοβαροί, πιεστικοί, ελέγξαμε το ρυθμό του παιχνιδιού».


Σχολιάστε εδώ