Μάκης Κουρής: Με ποια πυξίδα αρμενίζει η χώρα;

Μάκης Κουρής: Με ποια πυξίδα αρμενίζει η χώρα;

–Ο «καπετάνιος» έχει πάρει χαμπάρι τις θύελλες που έρχονται;
–Στο άγνωστο και όπου μας βγάλει το καράβι…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Εκεί έχουμε φτάσει… Να μη βλέπει ο «καπετάνιος» στίγμα, φως στον ορίζοντα να μη φαίνεται. Να μην ξέρει προς τα πού αρμενίζουμε, τι αναζητούμε, πού θα αράξουμε. Με τις φουρτούνες βουνό. Και με το «πλήρωμα» να έχει αρχίσει να ανησυχεί. Το «τιμόνι» φαίνεται να μην «υπακούει» στον «κυβερνήτη». Και βοήθεια δεν φαίνεται ούτε από δεξιά ούτε από αριστερά.

Ο «καπετάνιος» έχει χάσει τον «μπούσουλα», δεν βλέπει στεριά, με τον καιρό να αγριεύει και τα κύματα να απειλούν το «πλοίο». Με τους «ναύτες» να σταυροκοπιούνται, να προσεύχονται να δουν ασφαλές λιμάνι και να κάνουν τάμα στην Παναγιά να ρίξουν άγκυρα, να δέσουν τον κάβο στις δέστρες, να σωθούν.
Δεν απέχει ούτε χιλιοστό το «πλοίο» για να δέσει στο λιμάνι…

Ο «καπετάνιος», όμως, τον χαβά του.

Τον ψήφισαν, κέρδισε τις εκλογές, όμως το «πλήρωμα» δεν έχει ιδέα πώς να «κουμαντάρει» το πόστο που του έχει αναθέσει ο «καπετάνιος». Και ο λόγος είναι ότι πρώτη φορά ανέλαβε να κυβερνήσει. Με «βοηθό» άπειρο, πρωτόβγαλτο στο κατάστρωμα. Και η πρώτη φορά στο Μαξίμου πήγε στράφι. Παρά τα μαθήματα / παθήματα που πήρε. Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν φταίει η «πυξίδα»… Ο «τιμονιέρης» φταίει ΣΕ ΟΛΑ!

Η κάλπη θα το αποδείξει το βράδυ της 21ης Μαΐου…
Δεν ξέρεις να κουμαντάρεις το «καράβι»…
Παιδική χαρά έχει καταντήσει το Μαξίμου…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ