Χρήστος Δημόπουλος στο “Π”: Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι

Χρήστος Δημόπουλος στο “Π”: Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι

Του
ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
Βετεράνου Ποδοσφαιριστή


Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για ματς-φωτιά, τόσο το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός όσο και το Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στα οποία δύσκολα χωρούν προγνωστικά. Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι.

Πρόκειται για μεγάλες ομάδες, με τη δική τους ιστορία, οι οποίες επιπλέον φέτος εμφανίζονται διατεθειμένες να παλέψουν μέχρι τέλους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και ναι μεν οι δύο πρωτοπόροι αγωνίζονται εκτός έδρας, όμως έχουν αποδείξει στη διάρκεια της σεζόν πως και ανθεκτικότητα διαθέτουν και λύσεις, ανεξαρτήτως προβλημάτων και απουσιών.

Η έδρα παίζει ρόλο. Έπαιζε, παίζει και θα παίζει πάντα, όμως άποψή μου είναι ότι από μόνη δεν αρκεί για την επίτευξη της νίκης. Χρειάζονται πολλά περισσότερα και, κυρίως, τα λιγότερα δυνατά λάθη. Κάθε παράλειψη, η παραμικρή έλλειψη προσοχής και συγκέντρωσης ενδέχεται να κοστίσουν πολύ ακριβά. Από την άλλη, δεν φτάνει μόνο η άμυνα, αλλά και καλές επιθετικές επιδόσεις για να ξεκλειδώσουν οι εστίες και οι ομάδες να σημειώσουν τα τέρματα που θα τους φέρουν πιο κοντά στον στόχο.

Το εν εξελίξει πρωτάθλημα έχει καταστήσει προς όλους σαφές ότι δεν υπάρχουν εύκολα ματς, παρά μόνο δυσκολίες που χαλυβδώνουν τους αντιπάλους και τις οποίες καλούνται να κατανικήσουν για να πορευθούν στο μονοπάτι που θέλουν. Άλλωστε οι διαφορές είναι μικρές και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο όχι απλώς για να αμβλυνθούν, αλλά για να εξαφανιστούν! Που με λίγα λόγια θα πει πως, ναι, τα πάντα μπορούν να συμβούν μέχρι το τέλος. Και ότι θα επικρατήσει εκείνος που θα βγει αλώβητος από μια σειρά επίπονες και απαιτητικές δοκιμασίες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: blessedfootball.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ