Διεθνής διαγωνισμός για τα…  καντήλια στο Κοιμητήριο Σχιστού

Διεθνής διαγωνισμός για τα… καντήλια στο Κοιμητήριο Σχιστού

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η… βαριά βιομηχανία στα νεκροταφεία είναι το άναμμα των καντηλιών στους τάφους των κεκοιμημένων.

Τα ποσά που διακινούνται κάθε χρόνο για την παροχή αυτής της υπηρεσίας είναι τεράστια και φυσικά γίνεται όργιο φοροδιαφυγής, αφού κανείς δεν κόβει όλες τις αποδείξεις, ενώ οι πληρωμές γίνονται κατά κανόνα με μετρητά και κατά συνέπεια δεν ελέγχονται.

Για τον λόγο αυτό, τον συγκεκριμένο τομέα στα νεκροταφεία τον λυμαίνο­νται διάφορα κυκλώματα, άνθρωποι της νύχτας κ.λπ.

Για να καθαρίσει την κατάσταση και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, ο πρόεδρος του ΔΣ του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου στο Σχιστό Δήμος Σταματάτος προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή πλειοδότη, ο οποίος θα αναλάβει τα καντήλια στο Νεκροταφείο. Μάλιστα, από 12.000 ευρώ τον μήνα, που είναι σήμερα το αντίτιμο, καθόρισε ελάχιστο όριο τις 19.000 ευρώ μηνιαίως. Έτσι, και περισσότερα έσοδα θα έχει, και η νομιμότητα θα διασφαλιστεί στο Σχιστό. Παράγοντες του χώρου, μάλιστα, λένε ότι στον διαγωνισμό μπορεί να έχουμε και… εκρηκτική αύξηση του ύψους του αντιτίμου, που μπορεί να φτάσει μέχρι τις 25.000 ευρώ τον μήνα (300.000 ευρώ τον χρόνο).

Βέβαια, οι προσπάθειες για τη διαφάνεια και την αποκατάσταση της τάξης συνεχίζονται και στόχος του κ. Σταματάτου είναι κάθε μέρα να κερδίζει και ένα στοίχημα, μικρό ή μεγάλο, στον δύσκολο χώρο που τάχθηκε να υπηρετεί. Και όπως δείχνουν τα πράγματα το καταφέρνει, γιατί το Νεκροταφείο –αργά, αλλά σταθερά– βρίσκει τον δρόμο του και ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στην αποστολή του.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ