Από τα δυνατά χαρτιά της τουρκικής διπλωματίας

Από τα δυνατά χαρτιά της τουρκικής διπλωματίας

Ο Τσαγατάι Ερτσιγιές, ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, δεν είναι τυχαίος και θεωρείται από τα δυνατά χαρτιά της τουρκικής διπλωματίας.

Μάλιστα, στις πρώτες αυτές εβδομάδες από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του έχει δει μια σειρά υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κάτι που φυσικά δεν αντιλαμβανόμαστε, καθώς τον έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα δεν τον έχει δεχθεί ποτέ κατ’ ιδίαν ο Πρόεδρος της χώρας. Πάντως ο κ. Ερτσιγιές είναι έμπειρος και μεθοδικός.

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι αναπτύσσει και ανεπίσημες δραστηριότητες στην Αθήνα. Σε μια από αυτές, παρέθεσε ιφτάρ στους φοιτητές της μειονότητας που σπουδάζουν στην Αθήνα και είναι μέλη του «Συλλόγου Νέων Ακαδημαϊκών», που λειτουργεί υπό την ομπρέλα του «Συνδέσμου Αποφοίτων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Οι τουρκικοί μηχανισμοί στη Θράκη είναι γνωστό ότι ωθούσαν τα παιδιά της μειονότητας να φεύγουν για σπουδές στην Τουρκία. Τώρα φαίνεται ότι θέλουν να χειραγωγήσουν και όσα παιδιά ξέφυγαν από την αναχρονιστική μειονοτική εκπαίδευση και σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, όπου πέρασαν με την ισχυρή ποσόστωση που προβλέπει ο νόμος για τα παιδιά της μειονότητας.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτο: Turkish Embassy in Athens

Σχολιάστε εδώ