Μύλος γίνεται στη Νίκαια μετά την υποψηφιότητα Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια

Μύλος γίνεται στη Νίκαια μετά την υποψηφιότητα Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια

H ανακοίνωση του δημάρχου Νίκαιας Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής στις εκλογές του Οκτώβρη προκάλεσε έντονη κινητικότητα στη Νίκαια, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον δήμο θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να τον κατακτήσουν.

Έτσι, άρχισε μια περίοδος ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων, αντεγκλήσεων και έντασης, που όμοιά της έχει χρόνια να ζήσει η περιοχή, αφού ο Ιωακειμίδης από την πρώτη φορά που κατέβηκε υποψήφιος για τον δήμο μέχρι σήμερα ήταν… αχτύπητος και δεν άφηνε σε κανέναν περιθώριο αμφισβήτησής του.

Στην περιοχή του δήμου, τόσο στη Νίκαια όσο και στου Ρέντη, οι ζυμώσεις είναι καθημερινές και όλοι οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες ασχολούνται μόνο με τις εκλογές του Οκτώβρη, ασχέτως αν προηγούνται οι κρίσιμες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μέχρι στιγμής, πάνω από έξι τοπικοί παράγοντες έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσουν τον δήμο, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, πλέον, Γιώργος Ιωακειμίδης δεν έχει δώσει σε κανέναν το… δαχτυλίδι, αφήνοντας τα κόμματα να… βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, μιας και όλα έχουν βάσιμες ελπίδες να είναι νικητές ή ρυθμιστές.

Έτσι, από τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου, ο κ. Μαραγκάκης κατεβάζει ψηφοδέλτιο με στελέχη που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της ΝΔ, ενώ και ο προερχόμενος από του Ρέντη Δήμος Σταματάτος, που είναι από τα σημαντικά στελέχη της ΝΔ, με τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία και ιδιαίτερα επιτυχημένη θητεία στο Κοιμητήριο Σχιστού, δείχνει να μετράει τις δυνάμεις του για να κάνει το ίδιο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τρεις υποψήφιοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Κανέλλος Τούντας, που είναι επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη και είχε υποστηριχθεί από το τότε ΚΙΝΑΛ, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης και ο Θανάσης Τερζής.

Επίσης, υποψήφιο θα κατεβάσει και το ΚΚΕ, που δεν θα είναι άλλος από τον κ. Κατηφέ, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοκρατική Συσπείρωση».
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από κύκλους του ΠΑΣΟΚ, έχει γίνει μια πρώτη δημοσκόπηση για τον δήμο, που έδινε προβάδισμα στον Δημήτρη Λιντζέρη, με τον Μαραγκάκη να τον ακολουθεί, τρίτο τον κ. Κατηφέ και τέταρτο τον Άκη Τούντα. Βέβαια, τα ποσοστά της διαφοράς των υποψηφίων βρίσκονται εντός των πλαισίων του στατιστικού λάθους, ενώ το δείγμα δεν θεωρείται επαρκές. Παράλληλα, δεν είχε συμπεριληφθεί το όνομα του Δήμου Σταματάτου, που φυσικά δεν μετρήθηκε. Το πιο βασικό όμως είναι πως πολλά θα κριθούν από τις βουλευτικές εκλογές, αφού θα… περισσέψει και από αυτήν τη διαδικασία αρκετό στελεχιακό δυναμικό, που τα κόμματα ενδεχομένως θα θελήσουν να αξιοποιήσουν στην ΤΑ.

Κάτι που σημαίνει πως σοβαρή συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές, πριν ολοκληρωθούν οι εθνικές, δεν μπορεί να γίνει.
Το γεγονός όμως ότι έχουν αρχίσει από τώρα οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις κάτι δείχνει…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ