Κίνδυνος πυρκαγιάς στο Σχιστό! – Άδειες όλες οι δεξαμενές πυρόσβεσης

Κίνδυνος πυρκαγιάς στο Σχιστό! – Άδειες όλες οι δεξαμενές πυρόσβεσης

Άμεσο κίνδυνο να γίνει παρανάλωμα του πυρός διατρέχει το μοναδικό κατάφυτο βουνό της περιοχής του Πειραιά, το Σχιστό, καθώς δύο μήνες πριν μπούμε στο καλοκαίρι οι δεξαμενές πυρόσβεσης που διαθέτει και έχουν εγκατασταθεί και γεμίσει με πρωτοβουλία του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά) έχουν… στερέψει!

Όπως αναφέρει η στήλη την Κυριακή 9 Απριλίου, οι δεξαμενές αυτές, έξι τον αριθμό, έχουν εγκατασταθεί από τον Σύνδεσμο τα τελευταία χρόνια και με προσωπική παρακολούθηση του προέδρου του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη κάθε χρόνο συντηρούνται, γεμίζουν και ελέγχονται σχολαστικά. Η συντήρησή τους και ο έλεγχος είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι και τα μονοπάτια από τα νεροφαγώματα των χειμερινών βροχών είναι αδιάβατα. Πιο δύσκολη είναι η διαδικασία της πλήρωσης των δεξαμενών με νερό, αφού δεν ανεβαίνει καμιά υδροφόρα και για να το πετύχουν οι ιθύνοντες του Συνδέσμου κάνουν μεγάλο αγώνα και πληρώνουν του κόσμου τις εξασφαλίσεις, γιατί πολλές φορές τα οχήματα παθαίνουν σοβαρές ζημιές, τις οποίες υποχρεώνεται να αποκαταστήσει ή να αποζημιώσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ.

Στην τελευταία επιθεώρηση που έγινε πριν από λίγες μέρες διαπιστώθηκε ότι όλες οι δεξαμενές ήταν άδειες, καθώς κάποιοι είχαν αφαιρέσει τις βάνες που ανοίγουν ή κλείνουν την παροχέτευση νερού, προφανώς για να τις πουλήσουν, δεδομένου ότι είναι ορειχάλκινες.

Αυτό που πρέπει να γίνει εδώ και τώρα είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να γεμίσουν πάλι οι δεξαμενές, αν και αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί, όπως προαναφέραμε, τα υδροφόρα οχήματα δεν μπορούν να ανέβουν.
Να υπογραμμίσουμε ότι πολλές φορές ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης έχει καταγγείλει στους αρμόδιους φορείς ότι το Σχιστό κινδυνεύει από τις φωτιές, γιατί κατασκηνώνουν Ρομά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ