Σουδάν: Πυρά σε αμερικανική διπλωματική αυτοκινητοπομπή – Ισχυρή προειδοποίηση Μπλίνκεν

Σουδάν: Πυρά σε αμερικανική διπλωματική αυτοκινητοπομπή – Ισχυρή προειδοποίηση Μπλίνκεν

Διπλωματική αυτοκινητοπομπή των ΗΠΑ δέχτηκε πυρά τη Δευτέρα 17-04-23, στο Σουδάν σε επίθεση από μαχητές που συνδέονται με τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) του Σουδάν, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, σε ένα περιστατικό που περιέγραψε ως «απερίσκεπτο» και «ανεύθυνο»”.

Το περιστατικό προκάλεσε μια άμεση προειδοποίηση του αμερικανού υπΕΞ, Blinken, ο οποίος τηλεφώνησε ξεχωριστά στον ηγέτη των RSF, στρατηγό Mohamed Hamdan Dagalo, γνωστό ως Hemedti, και τον αρχηγό του στρατού του Σουδάν, στρατηγό Abdel Fattah al-Burhan, για να τους πει ότι οποιοσδήποτε κίνδυνος τίθεται σε Αμερικανούς διπλωμάτες ήταν απαράδεκτος.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι χθες είχαμε μια αμερικανική διπλωματική αυτοκινητοπομπή που πυροβολήθηκε», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου στην ιαπωνική τουριστική πόλη Καρουιζάβα, όπου συμμετείχε σε συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά.

«Έκανα πολύ σαφές ότι οποιεσδήποτε απειλές επιθέσεων, επικίνδυνες για τους διπλωμάτες μας ήταν εντελώς απαράδεκτες».

Οι άνθρωποι στη διπλωματική αυτοκινητοπομπή ήταν ασφαλείς, είπε. «Έχουμε, φυσικά, βαθιές ανησυχίες για το συνολικό περιβάλλον ασφαλείας καθώς επηρεάζει τους πολίτες, όπως επηρεάζει τους διπλωμάτες, όπως επηρεάζει τους εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε.


Σχολιάστε εδώ