Κτηματλογικά: Διιστάμενες απόψεις για το «τις πταίει;»

Κτηματλογικά: Διιστάμενες απόψεις για το «τις πταίει;»

Απαντήσεις έδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων Κτηματολογίου όσον αφορά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των προέδρων του ΔΣΑ, των Συμβολαιογράφων και των Δικαστικών Επιμελητών για τις δυσλειτουργίες του Κτηματολογίου.

Σε σχέση με τις καθυστερήσεις επεξεργασίας των εγγράφων, τις ατελείωτες ουρές στα κτηματολογικά γραφεία, καθώς και τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, ανέφεραν πως προ διετίας πρότειναν ως άμεσο αντιστάθμισμα την υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση των εγγράφων, κυρίως από τους συμβολαιογράφους, που καταθέτουν και το 75% των εγγράφων που έχει να επεξεργαστεί το Κτηματολόγιο.

Αν το μέτρο είχε εφαρμοστεί, λένε, αν δεν αντιδρούσε ο επαγγελματικός κλάδος των Συμβολαιογράφων, αν δεν είχαν δοθεί απανωτές παρατάσεις, δεν θα συζητήσουμε τίποτα από όλα αυτά σήμερα.

«Μέχρι σήμερα ακούμε δικαιολογίες ότι οι πλατφόρμες του Κτηματολογίου δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το συγκεκριμένο αντισταθμιστικό μέτρο», συνεχίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και προσθέτουν:

«Την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι σε όλα τα κτηματολογικά γραφεία υποβάλλονται χωρίς προβλήματα ηλεκτρονικά έγγραφα, καθημερινά, από συγκεκριμένους συμβολαιογράφους (στην πλειοψηφία νέοι σε ηλικία), οι οποίοι έχουν προσαρμοστεί στην σύγχρονη εποχή και στις επιταγές της ψηφιοποίησης.

Αν δεν θέλουμε ουρές, που θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες, η υποβολή των εγγράφων πρέπει να γίνει μόνο ψηφιακά, όπως είθισται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

Η στήλη προτείνει να διοργανωθεί μια ημερίδα, όπου θα εκθέσουν όλοι τις απόψεις τους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ