Έμειναν κενές οι κρίσιμες πρεσβείες Μόσχας, Τελ Αβίβ και Άγκυρας

Έμειναν κενές οι κρίσιμες πρεσβείες Μόσχας, Τελ Αβίβ και Άγκυρας

Τελικά, πριν από τρεις Παρασκευές, αιφνιδιαστικά, έγινε το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε μισές τοποθετήσεις. Φαίνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τα μηνύματα από την αξιωματική αντιπολίτευση έκαναν τον κ. Δένδια να το ξανασκεφτεί. Και έτσι έμειναν κενές σημαντικές πρεσβείες (Μόσχα, Τελ Αβίβ, Άγκυρα), ώστε οι αποφάσεις να ληφθούν μετά τις εκλογές και από τον επόμενο υπουργό Εξωτερικών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αποφασίστηκε η τοποθέτηση επικεφαλής σε δύο αρχές που ιδρύονται τώρα, την πρεσβεία Παναμά και το γενικό προξενείο Μάντσεστερ. Εντύπωση προκαλούν όμως ορισμένες αποφάσεις. Ο Ν. Κοτροκόης, ο οποίος υπήρξε θύμα των παλινδρομήσεων και των άστοχων επιλογών στη Λιβύη, ενώ είχε ορισθεί πρέσβης στην Τρίπολη, τελικά καταλήγει, έπειτα από αρκετούς μήνες ταλαιπωρίας, στην πρεσβεία στο Μεξικό.

Όμως, ο Στ. Βενιζέλος, ο οποίος υπηρετεί τους τελευταίους μήνες στη Βεγγάζη και έχει κάνει καλή δουλειά εκεί, σίγουρα περίμενε να πάρει μια καλή μετάθεση, όπως ο προκάτοχός του στην Τρίπολη, που μετά τη θητεία του στη Λιβύη πήγε στο Λος Άντζελες. Και όμως ο Στ. Βενιζέλος στέλνεται στην… εξορία, καθώς τοποθετήθηκε πρέσβης στο Μοντεβιδέο. Όσο για το Νέο Δελχί, φαίνεται ότι μετράει η… προϋπηρεσία, καθώς επιστρέφει για δεύτερη θητεία εκεί η κ. Κουτσομητοπούλου, που ήταν δεύτερη επί θητείας Αλ.-Ι. Ζέππου.

Οι αποφάσεις του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι οι εξής:
Από Αρχή Εξωτερικού επιστρέφουν στην Κεντρική Υπηρεσία οι Δ. Καραμήτσος-Τζιράς από Τόκιο, Ελ. Γαλαθιανάκη από Αμμάν, Ευ. Τσαούσης από Τύνιδα, Κ. Αθανασιάδου από Οτάβα, Ν.Ν.Ε Βράιλα από Μοντεβιδέο, Ελ. Μιχαλοπούλου από Ντόχα, Δ. Καλαμβρέζος από Βρυξέλλες, Δ. Ιωάννου από Νέο Δελχί, Λ. Καρατσώλης από Χαράρε, Κ. Ντούτη από Κινσάσα, Αργ. Παπούλια από Μεξικό, Σπ. Βούλγαρης από γενικό προξενείο Αγίας Πετρούπολης.

Από την Κεντρική Υπηρεσία μετατίθενται σε Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας οι Ν. Κοτροκόης στο Μεξικό, Αικ. Δημάκη στην Οτάβα, Ι. Ιωαννίδης στην Ντόχα, Στ. Βενιζέλος στο Μοντεβιδέο, Ε. Ρήγα στο Αμάν, Όλγα Αναγνωστοπούλου στην Τύνιδα, Αλ. Ιωαννίδης στο γενικό προξενείο Μάντσεστερ, Αλ. Κουτσομητοπούλου στο Νέο Δελχί.

Από Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας σε Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας μετατίθενται οι Ν. Αργυρός από πρεσβεία Ραμπάτ σε πρεσβεία Τόκιο, Ευθ. Ευθυμιαδης από πρεσβεία Ρίγας σε πρεσβεία Παναμά, και Ε.-Γ. Κωστόπουλος από πρεσβεία Ντακάρ σε πρεσβεία Βρυξελλών.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ