Ομόηχα… (για το ΜέΡΑ25)

Ομόηχα… (για το ΜέΡΑ25)

Γεγονός είναι πως η συνεργασία του κόμματος Βαρουφάκη με το «καθεστώς» στη Θράκη είναι… μονόδρομος. Το έναυσμα φυσικά ήταν η τουρκική μπροσούρα του ΜέΡΑ25 για τις επικείμενες εκλογές – αυτήν την πρακτική, βέβαια, την ακολουθούν όλα τα κόμματα (πάνω – κάτω).

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει το γεγονός ότι το όνομα του κόμματος, ως προς το πρώτο του συνθετικό, ταιριάζει απολύτως με το «γεια» στα τουρκικά: μεραμπά!
Και ας ακούγεται κάπως υπερβολικό σε κάποιους…


Νιάου νιάου…

Είναι γνωστό ότι αυτά τα… καλά παιδιά έχουν κάνει αποδοτικές δουλειές με τον ΣΥΡΙΖΑ – και θα συνεχίσουν να κάνουν, εφόσον και ο πρόεδρος του κόμματος είναι τόσο ανοιχτός στις… «προκλήσεις της Δημοκρατίας».

Ο Τσίπρας προσφέρει γη και ύδωρ, θυμίζοντας παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή απλώς ακολουθώντας τη δοκιμασμένη και πετυχημένη (πάλαι ποτέ) συνταγή.

Όμως, για την Τουρκία, ένας δίαυλος επικοινωνίας δεν είναι ποτέ αρκετός. Και το… συγγενές κόμμα Βαρουφάκη μπορεί να αποτελέσει κομμάτι του ψηφιδωτού.

«Όταν κοιτάμε το πρόγραμμα MERA 25, υπάρχουν και δεσμεύσεις για την κοινωνία μας, όπως έχει κάνει στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το MERA 25 μάλιστα μετέφρασε αυτές τις δεσμεύσεις στα τουρκικά και τις μοιράστηκε με το κοινό.

Το MERA 25 φαίνεται να χρειάζεται τις ψήφους της κοινότητάς μας, για να περάσει το κατώφλι», τόνισε ο… πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Τούρκων Δυτικής Θράκης», Χαλίτ Χαμπίπογλου, δίνοντας γραμμή…


Ραντεβού στον αέρα…

Η… παρέμβαση, φυσικά, ήταν εμπλουτισμένη. Διότι αν ο Βαρουφάκης είναι ένα ζήτημα, το θέμα είναι, όπως πάντα, η εκμετάλλευση της ψήφου… σε όλα τα επίπεδα.

Ο Χαμπίπογλου στην επιστολή του επισημαίνει την αξία της… διά ζώσης ψήφου:

«Κατ’ αρχάς, οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν στο εξωτερικό δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στη χώρα τους για οκτώ χρόνια, γιατί θα είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του εξωτερικού.

Επιπλέον, όσοι ψηφίζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο το κόμμα και όχι τον υποψήφιο!

Το νόημα αυτής της κατάστασης για την κοινωνία μας είναι το εξής:

Αν ψηφίσουμε στο εξωτερικό, θα ψηφίσουμε το κόμμα στο οποίο προτάθηκε, όχι τον τούρκο υποψήφιο, αυτό φυσικά θα επηρεάσει την κατάσταση στην περιοχή!

Γι’ αυτό καλώ όλους όσους ζουν στο εξωτερικό!

Ας βάλουμε μπροστά τις καλοκαιρινές μας διακοπές ή πάμε στην περιοχή μας για τις εκλογές!

Ας είμαστε στη ‘‘Δυτική Θράκη’’ στις 21 Μαΐου, ας ψηφίσουμε τους τούρκους υποψηφίους μας πηγαίνοντας στις κάλπες!

Ας είμαστε στην περιοχή μας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, μαζί με όλους τους ‘‘Τούρκους της Δυτικής Θράκης’’ που ζουν στο εξωτερικό, ας φροντίσουμε για την ψήφο μας και το μέλλον μας!

Ραντεβού στη Δυτική Θράκη στις 21 Μαΐου», καταλήγει ο πρόεδρος…

ΕΛΛΗ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ