Γ. Κωνσταντάτος στο “Π”: Μια νέα εποχή ξημερώνει για τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής και το Ελληνικό

Γ. Κωνσταντάτος στο “Π”: Μια νέα εποχή ξημερώνει για τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής και το Ελληνικό

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ
Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης


Αγαπητοί συνδημότες,
Γνωριζόμαστε πλέον πολύ καλά, καθώς έχουμε περάσει μαζί εννέα χρόνια δημιουργικής θητείας, η οποία αναβάθμισε τον δήμο μας σε κάθε γειτονιά και τομέα και παρέχει στους πολίτες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης μια πιο ποιοτική και βιώσιμη καθημερινότητα.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδέποτε υπήρξα δημαγωγός και άνθρωπος των λόγων χωρίς ουσία. Αντιθέτως, υπήρξα –και συνεχίζω να υποστηρίζω την ίδια πολιτική και τακτική– ένας άνθρωπος ειλικρινής, ξεκάθαρος και άμεσος στη σχέση μου μαζί σας.

Πάντα, από την πρώτη στιγμή, έλεγα τα πράγματα με το όνομά τους, ακόμη και αν δεν ακούγονταν ευάρεστα σε ορισμένους. Χωρίς φόβο και χωρίς να υπολογίζω πιθανό πολιτικό κόστος, ρίχτηκα στη μάχη και οι αγώνες μας εντέλει απέδωσαν καρπούς και συνεχίζουν να αποδίδουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την περιοχή μας.

Ουδέποτε προσπάθησα να δημιουργήσω μια ψευδεπίγραφη εικόνα, προβάλλοντας κάτι ανέφικτο να υλοποιηθεί, και δεν ωραιοποίησα καταστάσεις για να γίνω αρεστός στους πολλούς χωρίς ουσία.

Άλλωστε η διοίκησή μας έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες έργα και παρεμβάσεις, για τα οποία εσείς οι ίδιοι μας δώσατε δύο φορές ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να συνεχίσουμε την αναβάθμιση της ζωής μας στα ομορφότερα προάστια της Νότιας Αττικής.

Δυστυχώς, εδώ και εβδομάδες, τόσο προσωπικά όσο και ως διοίκηση, γίνομαι δέκτης μιας απίστευτης προπαγάνδας, λαϊκισμού και δημαγωγίας από τη γνωστή ομαδούλα της αντιπολίτευσης. Μιας αντιπολίτευσης που το 2014 μας παρέδωσε την περιοχή της Αγίας Παρασκευής δίχως να έχει κάνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση με το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ, το τραμ, με κόπρανα και σύριγγες μέσα στο πάρκο, με φίδια και ποντίκια κατά μήκος του ρέματος και, το κυριότερο, χωρίς καμιά υποδομή, χωρίς καμία ιδιοκτησία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Επίσης, αξίζει να σας θυμίσω ότι οι κύριοι που σήμερα προπαγανδίζουν εναντίον μου έδιναν αγώνα και συναυλίες για να φέρουν τους πρόσφυγες μέσα στις γειτονιές σας, στα toll της Αγίας Παρασκευής και εμείς ήμασταν εκείνοι που λέγαμε ότι η Αγία Παρασκευή θα αλλάξει και θα γίνει το ωραιότερο προάστιο της Αττικής.

Μετά από επίμονους και σκληρούς αγώνες καταφέραμε όχι μόνο να αυξήσουμε θεαματικά τη δημόσια περιουσία μας αλλά και να αποκτήσουμε ιδιοκτησία σε έναν χώρο που αναπτύσσεται η μεγαλύτερη επένδυση της Ευρώπης.

Στο επίκεντρο όλου του κόσμου θα βρίσκεται και ο δήμος μας!

Όντας διοίκηση από το 2014, φτιάξαμε το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, καθιστώντας το Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο, το οποίο χαίρονται καθημερινά μικροί και μεγάλοι. Μάλιστα, το εν λόγω πάρκο, εξαιτίας της επένδυσης, θα επεκταθεί κατά 30 στρέμματα.

Στα επιπλέον θετικά που έρχονται αναφέρω ενδεικτικά:
• Το νέο υπερσύγχρονο κτίριο των ΑμεΑ. Ένα πράσινο βιοκλιματικό κτίριο που θα στεγάσει συνανθρώπους μας με αναπηρία. Παρά την όποια όχληση δημιουργεί στη γειτονιά κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, θα υπάρξει αποκατάσταση με την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του.
• Τον πεζόδρομο που δημιουργείται πίσω από το κτίριο των ΑμεΑ και θα επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στο μετρό.
• Το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, που επεκτείνεται.
• Το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, που θα εντυπωσιάζει σε σχήμα και υποδομές.
• Τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα γίνουν κατά μήκος του ρέματος.
• Τις φυτεύσεις με νέα και ποικίλα δέντρα.

Το νέο προάστιο που γεννιέται μέσα στο αεροδρόμιο θα αναδείξει το Ρέμα Τραχώνων σε έναν υδροβιότοπο αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες εκσκαφείς και υπογειοποίησής του. Το ρέμα θα αναδειχτεί, θα φυτευτεί, θα υπάρξουν λίμνες και όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει σε όλο το μήκος του.

Πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι θα σας δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης, αλλά ταυτόχρονα και στην παραλία. Μια γέφυρα θα οδηγεί κατευθείαν στο παραλιακό μέτωπο τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, αποφεύγοντας όλη την ταλαιπωρία περιμετρικά των δρόμων, με νέες υποδομές και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μέγιστης ταχύτητας 50 χλμ., οι οποίοι θα έχουν νησίδα φυτεμένη με δέντρα και με πεζοδρόμια δύο μέτρων.

Η περιοχή δεν αλλοιώνεται, όπως φωνάζουν κάποιοι σήμερα, πατώντας στην άγνοια και το άγνωστο, αλλά αναβαθμίζεται, παίρνει επιπρόσθετη αξία και θα είναι το πιο ωραίο σημείο αναφοράς στην Αττική.

Αντί να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι των άλλων περιοχών του δήμου μας, για να γίνουν αντίστοιχες αναβαθμίσεις και στις γειτονιές τους, βλέπουμε δυστυχώς να συμβαίνει το αντίστροφο από μια ομάδα επαγγελματιών διαδηλωτών, που ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, που μονίμως διαμαρτύρονται για όλους και για όλα. Είναι τόσο τραγικοί, που λένε ψέματα, αφού τα έργα δεν γίνονται στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής, αλλά στους χώρους του αεροδρομίου, που θα κατοικηθούν από νέους κατοίκους, που θέλουν και δικαιούνται νέες υποδομές, πεζοδρόμους, εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν από την αρχή.

Ο επενδυτής είναι υποχρεωμένος να πράξει όσα παρουσιάζονται, βάσει νόμου και διατάξεων, και αυτό πράττει με υπευθυνότητα ως οφείλει.

Μάλιστα, παλεύουμε από κοινού να απομακρυνθεί οριστικά το τραμ μέσα από το αεροδρόμιο, και ίσως να το καταφέρουμε!

Είμαι βέβαιος πως σε λίγα χρόνια οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής θα άρουν τις σημερινές τους αμφιβολίες, αφού θα ζουν στην πιο αναβαθμισμένη και ευνοημένη περιοχή του λεκανοπεδίου.

Είμαι σίγουρος πως θα επιβεβαιωθώ σε όλα όσα σας αναφέρω, όταν από την Αγία Παρασκευή θα μπορείτε να κατεβαίνετε με τα πόδια ή με το ποδήλατο στην παραλία του Αγίου Κοσμά, που θα είναι ιδιοκτησία μας.

Είμαι εδώ για να προστατέψω την πόλη μας, που βλέπει μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης να έρχονται, τα οποία είναι γεγονός πως θα προκαλέσουν προσωρινή ταλαιπωρία σε ορισμένους συμπολίτες μας. Δεν θα επιτρέψω ποτέ σε αυτούς που την παρέδωσαν μίζερη, εγκαταλελειμμένη και σε πλήρη απαξίωση να δημαγωγούν με ψέματα έξω από τα σχολεία, τα ΚΑΠΗ και τους αθλητικούς χώρους. Το σκοτάδι τους δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ