Μάκης Κουρής: Την Ανάσταση αναζητούμε…

Μάκης Κουρής: Την Ανάσταση αναζητούμε…

Πάσχα της κορύφωσης της Χριστιανοσύνης

–Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, στο κάθε σπίτι, στον καθένα μας, που παλεύει κάθε μέρα, κάθε στιγμή, με μπροστάρη τη χώρα μας

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Χριστός Ανέστη…

Η Μεγάλη Εβδομάδα ήταν η κατάληξη, ο δρόμος προς την Ανάσταση, προς την κορύφωση. Τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου ξεκινά μια άλλη μέρα. Με την προσμονή της ελπίδας, σε κάθε σπίτι. Στην πλάτη που θα βάλει ο καθένας μας. Να βγει από τα αδιέξοδα, παλεύοντας μέρα – νύχτα, με την ελπίδα ότι υπάρχει δρόμος για όλους. Αρκεί να παλέψεις. Όχι μόνο για σένα. Αλλά και για τον διπλανό σου, που δεν τα κατάφερε να κάνει πράξη τα όνειρά του. Να έρθει μια καλή μέρα και για αυτόν.

Υπάρχει «μέρα» για όλους μας. Αρκεί να μην τα περιμένεις όλα στο πιάτο… Την Ανάσταση αναζητούμε… Όλοι μας. Την Ανάσταση στο κάθε σπίτι… Και από κει και πέρα, δική σου είναι η ευθύνη να την αξιοποιήσεις. «Θέση» υπάρχει για όλους μας. Αρκεί να παλέψεις. Γιατί απέναντι, στην πρώτη γραμμή, είναι ο εχθρός, ο οποίος ζηλεύει το «οικόπεδο» που αμέτρητα χρόνια έχει την ταμπέλα «ΕΛΛΑΔΑ». Και δεν πρόκειται ποτέ να βρει πόρτες ανοιχτές… Την Ανάσταση προσδοκούμε… Κάθε στιγμή. Φύλακα Άγγελο.

Πάνω από τον καθένα μας, προέχει η πατρίδα μας. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε κάθε βήμα.
Γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Και δεν ξέρεις τι μπορεί να απεργάζονται οι «γνωστοί γείτονες», με πρώτο τον Τούρκο.

Την Ανάσταση προσδοκούμε… Κάθε στιγμή!
Το χρωστάς στη γη που σε γέννησε…
Το χρωστάμε ΟΛΟΙ μας. Τίποτα δεν χαρίζεται…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ