Λευτέρη, γερά! (ΖΩΝΤΑΝΑ ο αγώνας του Πετρούνια)

Λευτέρη, γερά! (ΖΩΝΤΑΝΑ ο αγώνας του Πετρούνια)

– Ιστορία ετοιμάζεται να γράψει σήμερα ο «Μίδας των Κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Αττάλεια

Ο έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, στο πλαίσιο του οποίου κυνηγά δύο ιστορικά ρεκόρ.

Ο «Μίδας των Κρίκων», όπως αποκαλείται, αναζητά το έβδομο χρυσό μετάλλιο στον θεσμό και ταυτόχρονα το όγδοο συνολικά, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ από άλλον αθλητή στο παρελθόν. Ο τελικός ξεκινά σήμερα στις 15:10 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά απευθείας από την ΕΡΤ.

Στους προκριματικούς της Μεγάλης Τρίτης ο 32χρονος σούπερ σταρ εκτέλεσε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,3 και βαθμολογήθηκε με 14,733, διότι αντιμετώπισε πρόβλημα στην προσγείωση.

Ωστόσο, επειδή είναι μαθημένος και δοκιμασμένος στα δύσκολα, δηλώνει αποφασισμένος για την ύψιστη αθλητική διάκριση, αψηφώντας πόνους και εμπόδια.

Αντίπαλοί του θα είναι, κατά σειρά πρόκρισης, ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ (15,033 β.) και βασικότερος συνδιεκδικητής του χρυσού μεταλλίου, ο Αρμένιος Βαχάγκν Νταβτιάν (14,800 β.), ο Βρετανός Κόρτνεϊ Τάλοχ (14,733 β.), ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν (14,666 β.), ο Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ (14,666 β.), ο Ιταλός Μάρκο Λονταντίο (14,633 β.) και ο Κύπριος Σωκράτης Πηλλακούρης (14,466 β.). Βάσει της κλήρωσης, ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης θα αγωνιστεί τρίτος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ και ευχή όλων μας είναι να πρωτεύσει.

Στο σύνθετο ομαδικό, η Εθνική Ανδρών (Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Απόστολος Κανέλλος, Αντώνης Τανταλίδης, Στέφανος Τσολακίδης, Αλκίνοος Γραικός) κατέλαβε την 22η θέση με 228,758 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία (249,526 β.), μπροστά από την οικοδέσποινα Τουρκία (248,262 β.) και τη Μεγάλη Βρετανία (246,961 β.).


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ