Μήλον της Έριδος οι αναποφάσιστοι!

Μήλον της Έριδος οι αναποφάσιστοι!

–Οι στρατηγικές Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσουν την ψήφο τους

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων των κομμάτων, κυρίως δε Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται οι αναποφάσιστοι εν όψει εκλογών. Δεδομένου, δε, ότι στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών τρέχει με διψήφια ποσοστά (από 10% μέχρι 15%, ανάλογα με τη δημοσκόπηση), είναι πρόδηλο ότι η στάση που θα τηρήσουν τη στιγμή της κάλπης ενδέχεται να επιδράσει σε σημαντικό βαθμό όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα.

Εξ ου και το ενδιαφέρον των κομμάτων είναι –συγκριτικά με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις– ιδιαίτερα αυξημένο. Στα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκπονήσει στρατηγικές προκειμένου να προσεγγίσουν τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους και να τους πείσουν να τους ε­μπιστευθούν στις εκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα κερδίσουν τελικά τη μεγάλη μάζα των αναποφάσιστων. Αισιοδοξία που απορρέει από το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι πολίτες που το 2019 είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κυρίως μετά τα Τέμπη έχουν αποστασιοποιηθεί. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρούν ότι με τις σωστές κινήσεις (πρωτοβουλίες) θα καταφέρουν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους.

Ο δε Κυρ. Μητσοτάκης, στην πορεία προς τις εκλογές, θα απευθυνθεί προς αυτούς πολλές φορές, εστιάζοντας στο συναίσθημά τους και τους δεσμούς τους με την παράταξη. «Μπορεί να σας πληγώσαμε, αλλά ποτέ δεν σας προδώσαμε και, όταν σκοντάφτουμε, δεν θα πέφτουμε», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του σε πρόσφατη ομιλία του. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα προβάλλουν επιτακτικά το δίλημμα «σταθερότητα ή ακυβερνησία;», με στόχο να προσεγγίσουν όσους περισσότερους πολίτες μπορούν από αυτούς που αυτήν τη στιγμή κινούνται στη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη».

Κλίμα αισιοδοξίας, ωστόσο, ως προς τη στάση των αναποφάσιστων στις επικείμενες εκλογές υπάρχει και στην Κουμουνδούρου. Ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι το ρήγμα μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινωνίας είναι βαθύ, ιδίως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, και δεν πρόκειται να γεφυρωθεί στο διάστημα που απομένει μέχρι την 21η Μαΐου. Και αυτό θα φανεί περισσότερο, τονίζουν, από την επιλογή που θα κάνουν οι πολίτες που αυτήν τη στιγμή δεν έχουν λάβει τις οριστικές τους αποφάσεις.

Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη συγκεκριμένη κατηγορία ψηφοφόρων, υπογραμμίζοντας τα κακώς κείμενα της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας. Από την πανδημία έως την ακρίβεια και από τις υποκλοπές μέχρι τα Τέμπη. Για να υπογραμμίσει έτσι την «ανάγκη» οι πολίτες να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βάλει τη χώρα σε μια νέα πορεία. Παράγοντας αισιοδοξίας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων, που, κατά την εκτίμησή τους, μπορεί να φέρει την ανατροπή στο τελικό αποτέλεσμα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ