Η κιβωτός του Νώε

Η κιβωτός του Νώε


Συγγραφέας
Φίλιππος Μανδηλαράς


Εικονογράφηση
Ναταλία Καπατσούλια


Την εποχή εκείνη, λένε οι γραφές, οι άνθρωποι ήταν ανήσυχοι στη Γη. Η σκέψη τους είχε γίνει πονηρή, προτιμούσαν το ξένο απ’ το δικό τους και κοιτούσαν μόνο τον εαυτό τους.

Η ιστορία του Νώε και της κιβωτού, δοσμένη σαν παραμύθι με απλά, κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες που έχουν στόχο να γνωρίσουν στο παιδί αυτό το τόσο διαδεδομένο επεισόδιο από τη Βίβλο αλλά και τη μυθολογία τόσων λαών και θρησκειών.

Η σειρά Η πρώτη μου Βίβλος από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, με κείμενα του Φίλιππου Μανδηλαρά και εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης και εμπλουτίζεται με το βιβλίο Η κιβωτός του Νώε.

Οι μικροί αναγνώστες ανακαλύπτουν την ιστορία του Νώε και της κιβωτού, μέσα από απλά, κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες, μαθαίνοντας έτσι γι’ αυτό το τόσο διαδεδομένο επεισόδιο από τη Βίβλο αλλά και τη μυθολογία τόσων λαών και θρησκειών.

Η σειρά Η πρώτη μου Βίβλος περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γεγονότα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, προσαρμοσμένα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Απόσπασμα Βιβλίου


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί με Κρατικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Σκίτσο, Εικονογράφηση και Γελοιογραφία στο Εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει προταθεί για βραβεία, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, έχει διοργανώσει εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά και έχει εικονογραφήσει πάρα πολλά βιβλία. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Κεφαλονιά.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορία: Θρησκεία, ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΑ & ΝΕΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
ISBN 978-960-484-886-7


Σχολιάστε εδώ