Μικρά Το 10% των Ελλήνων επενδύει σε κρυπτονομίσματα…

Μικρά Το 10% των Ελλήνων επενδύει σε κρυπτονομίσματα…

♦ Το 10% των Ελλήνων επενδύει σε κρυπτονομίσματα. Βρισκόμαστε υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με… πρωταθλητές τους Σλοβένους. Σε όλη την ΕΕ, οι εννέα στους δέκα διατηρούν τρεχούμενο λογαριασμό (στην Ελλάδα 67%) και το 66% χρησιμοποιεί ως μέσο πληρωμής χρεωστική ή πιστωτική κάρτα (στην Ελλάδα το 53%). Το 1/4 των Ευρωπαίων έχει στεγαστικό δάνειο (17% στην Ελλάδα) και το 15% καταναλωτικό δάνειο (11% στην Ελλάδα).

♦ Πανευρωπαϊκό πρόβλημα η ακρίβεια στα τρόφιμα! Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι από 16% έως 29%, ενώ στην Ελλάδα είναι στο 14,7%. Το εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώνεται, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει υιοθετήσει το μέτρο του «market pass» σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε βασικό μισθό και συντάξεις. Στην Ευρώπη προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στις τιμές των τροφίμων με μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, πλαφόν στις τιμές και αυστηρούς ελέγχους.

♦ Καλό νέο… Ξεμπλοκάρουν με νομοθετική ρύθμιση οι αγοραπωλησίες στην εκτός σχεδίου δόμηση. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η οικοδομησιμότητα των γηπέδων άνω των τεσσάρων στρεμμάτων και η ρύθμιση θα ισχύσει έως ότου ολοκληρωθεί ο καθορισμός των κοινόχρηστων δρόμων. Όλοι αναγνωρίζουν πως αγκάθι στον σχεδιασμό αποτελούν τα λεγόμενα «τυφλά γήπεδα», αυτά που δεν έχουν σύνδεση με το οδικό δίκτυο και η διέλευση γίνεται μέσω άλλου, γειτονικού ακινήτου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ