Ολλανδία: Διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία

Ολλανδία: Διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία

Η οργή ενάντια στη μη δημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία ακολούθησε τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην Ολλανδία, όπου οι διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία που εκφωνούσε την Τρίτη κατά την έναρξη της διήμερης κρατικής επίσκεψης.

“Νομίζω ότι χάσαμε κάτι. Πού είναι η γαλλική δημοκρατία;” ένας άνδρας φώναξε κατά την έναρξη της εκδήλωσης στο Nexus Institute. Άλλοι διαδηλωτές στο ακροατήριο στόχευσαν τον νόμο για τις συντάξεις και την κλιματική αλλαγή, ενώ ένας έδειξε ένα πανό που έγραφε: «Πρόεδρος της βίας και της υποκρισίας» αναφέρει το Reuters.

Ο Μακρόν, ο οποίος επρόκειτο να δώσει ομιλία για την ευρωπαϊκή κυριαρχία, αντιμετώπισε εβδομάδες τεταμένων διαμαρτυριών στο εσωτερικό κατά του συνταξιοδοτικού νόμου, ο οποίος θα καθυστερήσει την ηλικία στην οποία οι Γάλλοι εργαζόμενοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Ο Μακρόν συναγωνίστηκε για αρκετά λεπτά με όσους φώναζαν προσπαθώντας να ακουστεί. «Μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, αν μου δώσετε λίγο χρόνο», είπε ο πρόεδρος.

“Ψηφίζετε και εκλέγετε ανθρώπους… το αντισυμβαλλόμενο είναι ότι πρέπει να σέβεστε τους θεσμούς που ψήφισε ο λαός”, είπε. «Την ημέρα που σκέφτεστε, «Όταν διαφωνώ με το νόμο… μπορώ να κάνω ό,τι θέλω»… βάζετε τη δημοκρατία σε κίνδυνο».

 


Σχολιάστε εδώ