Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον υπ. Εξωτερικών της Αιγύπτου S. Shoukry – Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου στο επίκεντρο

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον υπ. Εξωτερικών της Αιγύπτου S. Shoukry – Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου στο επίκεντρο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών.

Συζητήθηκε ακόμη η πρόοδος του στρατηγικής σημασίας έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδος-Αιγύπτου «GREGY Interconnector».

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στην Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry, στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, περί ώρα 14:15, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα λάβουν χώρα περί ώρα 15:30.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση των  στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η οικονομία, οι επενδύσεις, η ενέργεια και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μ. Ανατολή,  των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου καθώς και των σχημάτων περιφερειακής συνεργασίας.


Σχολιάστε εδώ