Καληνύχτα Μαρία

Καληνύχτα Μαρία


Συγγραφέας
Βασιλική Νευροκοπλή


«Ένιωθα εκεί βαθιά, στο πηγάδι της καρδιάς μου, πως μια ατέλειωτη αγάπη πηγάζει από τον ουρανό.
Και είναι μια αγάπη που μας χωρά όλους. Ανθρώπους, χωριά, πολιτείες, τον κόσμο ολόκληρο. Χωράει ακόμα και τον πατέρα μου που δεν είχε χώρο ούτε για το ίδιο του το σπλάχνο. Και, πιο πολύ, χωράει και αγκαλιάζει με άπειρη τρυφερότητα όλα αυτά τα παιδιά που πονούν και δεν έχουν φωνή, δεν ξέρουν γράμματα να γράψουν τον καημό τους. Έχουν μόνο αυτή την αγάπη, που τα γλιτώνει απ’ την τρέλα και τα οδηγεί, όπως εμένα, μέσα απ’ το τούνελ του μαρτυρίου σ’ έναν κόσμο που το φως είναι πιο ισχυρό απ’ το σκοτάδι. Παλεύει μαζί του και στο τέλος το κατατροπώνει…»

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βασιλική Νευροκοπλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Φοίτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.
Βιβλία της έχουν τιμηθεί με ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις και έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Το πρώτο της παραμύθι, Αν τ’ αγαπάς, ξανάρχονται (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2007), βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από το περιοδικό Διαβάζω.
Το παραμύθι της μουσικής (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2008) ανέβηκε ως μουσικοθεατρική παράσταση τον Φεβρουάριο του 2007 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τον Μάιο του 2008 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ως κορυφαία εκδήλωση της Ελλάδας στο πλαίσιο της «Νύχτας Διαπολιτισμικού Διαλόγου».
Τον Φεβρουάριο του 2014 ανέβηκε στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης και κατόπιν σε πολλά θέατρα ευρωπαϊκών πόλεων.
Η σειρά των τεσσάρων παραμυθιών της Ιστορίες του Καλλίστρατου (εκδόσεις Ελληνική Βιβλική Εταιρία) τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «Annie Vallotton» στην κατηγορία της Παιδικής Λογοτεχνίας από το παγκόσμιο συνέδριο των εκδοτών των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών (Μάιος 2015, Σεούλ Κορέας).
Το παραμύθι της Ο Αχτιδοϋφαντής (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2015) εκδόθηκε το 2018 στην Τουρκία από τον Εκδοτικό Οργανισμό Yapi Kredi με τίτλο Günışığı Dokuyucusu.
Το παραμύθι Νύχτα θαυμάτων (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2017) έλαβε το βραβείο Εικονογράφησης Public 2018.
Το βιβλίο της Ο μικρός μονομάχος (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2018) κέρδισε το Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ, ενώ έχει κυκλοφορήσει και στα τουρκικά με τον τίτλο Karanliğa Yakalanmak (εκδόσεις Günışığı Kitapliği, 2020).
Το 2011 η συγγραφέας μοιράστηκε το Β΄ Βραβείο Διηγήματος για την ελληνική γλώσσα στον Διεθνή Διαγωνισμό Διηγήματος με θέμα «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα», που διοργάνωσε η Asociaciοn Cultural Helenica «Nostos» στην Αργεντινή.
Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει συνολικά είκοσι βιβλία.

Ιστοσελίδα: https://vassilikinevrokopli.weebly.comBlog: animusanimus.blogspot.come-mail: [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΒΛΙΑ ΤOY ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ A.A. ΛΙΒΑΝΗ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ A.A. ΛΙΒΑΝΗ

Κατηγορία: Εφηβική λογοτεχνία
ISBN 978-960-14-3789-7


Σχολιάστε εδώ