Αλ. Τσίπρας: Το δίλημμα της κάλπης. Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια, Νερό: Δημόσια αγαθά ή εμπορεύματα για ξεπούλημα και αισχροκέρδεια;

Αλ. Τσίπρας: Το δίλημμα της κάλπης. Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια, Νερό: Δημόσια αγαθά ή εμπορεύματα για ξεπούλημα και αισχροκέρδεια;

Με “απολογισμό” της τετραετούς διακυβέρνησης της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του σήμερα, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής πριν τις εκλογές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού εγκάλεσε τον πρωθυπουργό που “δεν ήρθε να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησής του” και αποφεύγει ακόμα και την “τηλεοπτική αντιπαράθεση” μαζί του, πρότεινε να στείλει στο πόδι του τον κ. Βορίδη. “Ο ίδιος δεν πρόκειται να έρθει γιατί γνωρίζει όπως και οι επικοινωνιολόγοι που τον κοουτσάρουν ότι δε θα τα πάει καλά όπως δεν τα πήγε καλά τα τέσσερα χρόνια τώρα σε όλες τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχα εδώ στη Βουλή”, είπε, τονίζοντας πως πηγαίνοντας προς τις κάλπες ο κόσμος θέλει να ακούσει “επιχειρήματα, θέσεις, προτάσεις και όχι συνθήματα, όχι επικοινωνιακά σποτ”, θέλει “αντιπαράθεση επιχειρηματολογίας”.

Ακολουθεί η παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Θα περίμενε κανείς τουλάχιστον σε αυτήν την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής να έρθει ο κ. Μητσοτάκης για να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησής του. Αρνείται σαν το διάολο το λιβάνι μία δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση διότι γνωρίζει -όπως γνωρίζουν και οι επικοινωνιολόγοι- ότι δεν θα τα πάει καλά, όπως συνέβη τέσσερα χρόνια τώρα σε όλες τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχαμε στη Βουλή. Σε κάποιες από αυτές το έβαλε και στα πόδια, κλείνοντας ο ίδιος τη συνεδρίαση.

Τι έκανε τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ;

Ενώ σε όλο τον κόσμο μειώνουν ΦΠΑ – έμμεσους φόρους λόγω πληθωρισμού, στην Ελλάδα έμεινε άθικτος.

Γιατί τους πλούσιους και τους ισχυρούς δεν τους πειράζει.

Τους φτωχούς και τους μεσαίους εξαντλεί.

Τα έσοδα από ΦΠΑ το 2022 ήταν αυξημένα κατά 4 δισ. ευρώ εξαιτίας της ακρίβειας.

Η αύξηση των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων δεν έχει καταφέρει καν να προσεγγίσει τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΒΕΕ.

Από την επομένη των εκλογών έβαλε μπροστά τον οδοστρωτήρα στα εργασιακά.

Οι εργαζόμενοι με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης – Δε διστάσατε να καταργήσετε και θεσμικά το 8ωρο.

Η μόνη αύξηση που είδαν οι συνταξιούχοι είναι αυτή που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017. Κατάργησαν τη 13η σύνταξη – Συνολικά 7 δισ. ευρώ στερήθηκαν οι συνταξιούχοι σε τέσσερα χρόνια.

Στη Υγεία, αρνητικά ρεκόρ στις απώλειες ανά εκατομμύριο.

Στρατηγική και επίμονη άρνηση να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό – πάρτι εκατομμυρίων σε ΜΜΕ και ημέτερους μέσω απευθείας αναθέσεων, ενώ τα νοσοκομεία δεν είχαν αναλώσιμα.

Στην Παιδεία, το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης – των deals με αντικείμενο ακόμα και τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Τις δεκάδες χιλιάδες των υποψηφίων που πέταξαν εκτός ΑΕΙ για να φτιάξουν δεξαμενή πελατείας των κολεγίων.

Θέλετε να μιλήσουμε για ασφάλεια στη χώρα που ακόμα θρηνεί τα παιδιά της από την τραγωδία στα Τέμπη; Να μιλήσουμε για ασφάλεια στη χώρα όπου βασιλεύει η Greek mafia και το οργανωμένο έγκλημα κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέρα μεσημέρι στις γειτονιές;

Τέσσερα χρόνια τώρα προσπαθείτε να ιδιωτικοποιήσετε τη διαχείριση του νερού, με συγκεκριμένο σχέδιο. Λέει τώρα ο κ. Μητσοτάκης ότι ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ θα περάσουν στον έλεγχο του Δημοσίου από το Υπερταμείο μετά τις εκλογές.

Ωραία. Γιατί δεν το κάνετε τώρα; Φέραμε τροπολογία.

Τα διλήμματα της κάλπης είναι πολύ πιο καθαρά από ό,τι νομίζετε: Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια, Νερό δημόσια αγαθά ή εμπόρευμα για ξεπούλημά και αισχροκέρδεια;

Στο πλαίσιο της μέγιστης συναίνεσης, προσχωρήσαμε στην άποψη διακεκριμένων νομικών και καταθέσαμε τροπολογία στη Βουλή. Την αρνηθήκατε.

Και δείτε τι καταφέρατε πάλι: Αυτή είναι η τρίτη αδιέξοδη τροπολογία που φέρνετε. Με τον θεσμικό σας ερασιτεχνισμό γίνατε χορηγοί του Κασιδιάρη.

 

Φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI


Σχολιάστε εδώ