Μάκης Κουρής: Μαύρα τα μαντάτα για τη ΝΔ!

Μάκης Κουρής: Μαύρα τα μαντάτα για τη ΝΔ!

–Πρωτάρης ο καπετάνιος

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Μια χαρά πάει η χώρα μας, μας λένε. Μόνο που η πραγματικότητα το διαψεύδει…

Δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο καπετάνιος είναι έμπειρος. Ότι οδηγεί το πλοίο σε ήρεμο λιμάνι, μακριά από τις φουρτούνες. Ούτε και ότι είναι ικανό όλο το πλήρωμα, μέχρι και τον λοστρόμο. Την ώρα που τα κύματα απειλούν το καράβι και οι επιβάτες ανησυχούν γιατί δεν φαίνεται στον ορίζοντα ασφαλές σημείο για να δέσει το καράβι.
Αυτή είναι η πραγματικότητα…

Πρωτάρης είναι ο καπετάνιος…
Δεν έχει ξαναδουλέψει σε καράβι με άγριο καιρό, που κάθε άλλο παρά παιχνιδάκι είναι για έναν πλοίαρχο.
Ο καπετάνιος πρέπει να ξέρει πώς θα οδηγήσει το πλοίο στις φουρτούνες, ακόμη και κόντρα στις θύελλες, ώστε να φτάσουν οι επιβάτες σώοι στο λιμάνι, να βγουν στη στεριά και να κάνουν τον σταυρό τους.
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως, οι επιβάτες κάνουν τάμα για να γυρίσουν στα σπίτια τους, στην οικογένειά τους. Και όταν καθίσουν αγκαλιά με τα παιδιά τους, θα πουν ότι δύσκολα θα ξαναταξιδέψουν με τον ίδιο καπετάνιο.
Στις 21 Μαΐου θα δώσει… εξετάσεις.

Τα γκάλοπ κάθε άλλο παρά χαμόγελα φέρνουν στον μέχρι τώρα πρωθυπουργό, η θητεία του οποίου λήγει σύντομα. Και η ανανέωσή της δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Τα μαντάτα είναι μαύρα κι άραχνα.

Και μόνο το ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται για πρώτη φορά στο 16,5% λέει πολλά. Η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ δείχνει τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 4,5%. Και με το 8,5% εκτός Βουλής και εξακομματικό Κοινοβούλιο, η ΝΔ παίρνει 115 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 97, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 37, το ΚΚΕ 21, το ΜέΡΑ25 15 και η Ελληνική Λύση 15.

Και αυτά είναι μόνο μια πρώτη γεύση…
Η συνέχεια σίγουρα θα είναι πικρή για τη Νέα Δημοκρατία…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ