Αδιάφορη η νομοθεσία για τη FreeNow

Όταν η Βeat ξεκινούσε το 2011, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα εξελισσόταν στη σημερινή της κατάσταση – μια εταιρεία Γερμανικών συμφερόντων η οποία αδιαφορεί για τους οδηγούς, τους πελάτες, και την τήρηση της Ελληνικής νομοθεσίας.

Δεν έχουν μόνο οι οδηγοί παράπονα για τους θολούς όρους στη συνεργασία τους με τη FreeNow, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες καθώς η εταιρεία έχει χτίσει ένα τοίχος ανωνυμίας πίσω από το οποίο κρύβεται ώστε η ουσιαστική επικοινωνία να είναι αδύνατη.

Το τοίχος ανωνυμίας επεκτείνεται ακόμα και στην εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας για την οποία η FreeNow αδιαφορεί, και αφενός συλλέγει και διαμοιράζει δεδομένα πελατών για τα οποία δεν έχει λάβει συναίνεση, αφετέρου αρνείται να ορίσει υπεύθυνο συλλογής και επεξεργασίας τους όπως ορίζει ο νόμος.

Παρόλες τις καταγγελίες, απολαμβάνει ιδιότυπης ασυλίας από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πρόεδρος της οποίας είναι ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος (Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται δεδομένα Ελλήνων πολιτών με αδιαφανείς όρους.


Σχολιάστε εδώ