Κυρ. Βελόπουλος στο “Π”: Το ΕΣΡ και η αλλοίωση της βασικής αρχής του δημοκρατικού πολιτεύματος

Κυρ. Βελόπουλος στο “Π”: Το ΕΣΡ και η αλλοίωση της βασικής αρχής του δημοκρατικού πολιτεύματος

Του
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Προέδρου της Ελληνικής Λύσης


Οι Ανεξάρτητες Αρχές υποτίθεται ότι υπάρχουν για να δημιουργούν τα θεσμικά αντίβαρα απέναντι στην ασυδοσία των κυβερνήσεων. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να μετατρέψουν τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών για να εξασφαλίζουν έναν καλό μισθό στους δικούς τους ανθρώπους. Γι’ αυτό ακριβώς και οι Ανεξάρτητες Αρχές που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ορίζει το Σύνταγμα.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πληρώνουν οι φορολογούμενοι, οι σκληρά εργαζόμενοι έλληνες πολίτες και οι επιχειρηματίες, προκειμένου τα golden boys των Ανεξάρτητων Αρχών να απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και να σιτίζονται «κομματικοί στρατοί».

Είναι αυτονόητο ότι αν τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών διορίζονται από τις κυβερνήσεις, η ανεξαρτησία τους τίθεται εν αμφιβόλω. Αντίθετα, παρουσιάζεται το φαινόμενο να έχουμε Ανεξάρτητες Αρχές που, καλυπτόμενες από το ακαταδίωκτο, δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, αλλά τα συμφέροντα των κομμάτων που τους διόρισαν.

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα, δυστυχώς, είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Μια Ανεξάρτητη Αρχή η οποία θα έπρεπε να φυλάει Θερμοπύλες για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, την ουσία της δημοκρατίας, έναντι της ασυδοσίας των ΜΜΕ, που ευθύνονται για πολλά από τα δεινά που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Δυστυχώς, το ΕΣΡ όχι μόνο δεν τελεί τον συνταγματικά επιβεβλημένο ρόλο του, αλλά πράττει το ακριβώς αντίθετο: Εξασφαλίζει τη συνέχιση της ασυδοσίας των ΜΜΕ που υπηρετούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιβάλλοντας πρόστιμα-χάδια για την παραβίαση όλων των κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας και προβολής των κομμάτων, αλλά, το χειρότερο, εξαπολύει πογκρόμ και διώξεις κατά των ενοχλητικών αντιπολιτευτικών φωνών.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ο ανελέητος διωγμός εις βάρος της Ελληνικής Λύσης. Εδώ και τρία χρόνια, η Ελληνική Λύση, βουλευτές της και εγώ προσωπικά, υφιστάμεθα έναν ανελέητο πόλεμο από το ΕΣΡ, με προφανή σκοπό τον οριστικό αφανισμό της δημόσιας παρουσίας μας.

Είναι λογικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη να τρέμει την Ελληνική Λύση. Είναι αναμενόμενο οι ολιγάρχες να θέλουν να εξαφανίσουν τις καταγγελίες μας, καθώς είμαστε οι μόνοι που μιλάμε με ονοματεπώνυμα για τα καρτέλ και τα συμφέροντα που διαλύουν την κοινωνία και την οικονομία. Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κατονόμασε τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τα funds που ξεσπιτώνουν τους Έλληνες, αποδεικνύοντας τις υπόγειες σχέσεις μεταξύ των τραπεζών και των «αρπακτικών», ο μόνος που ανέφερα ονόματα ολιγαρχών που απόλαυσαν σκανδαλώδη «κουρέματα» από τις τράπεζες, απαιτώντας ισονομία και αντίστοιχα «κουρέματα» για τους έλληνες δανειολήπτες.

Το ΕΣΡ, όμως, προστατεύοντας τα συμφέροντα της ΝΔ και των ολιγαρχών, επιχειρεί με περίτεχνες μεθοδεύσεις να εξαφανίσει τις αποκαλύψεις μας, τη δράση μας, το σύνολο της πολιτικής μας παρουσίας από τον δημόσιο διάλογο.

Η δημοκρατία είναι το μοναδικό πολίτευμα που προστατεύει τον αδύναμο έναντι του ισχυρού. Όταν υπερασπίζεσαι τους ολιγάρχες, γίνεσαι συνεργός στη μετατροπή της δημοκρατίας σε ολιγαρχία.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ