Kορυφή ξανά ο Παναθηναϊκός – Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε στον Βόλο! – Η ΑΕΚ έκλεισε το… μάτι στην κορυφή!

Kορυφή ξανά ο Παναθηναϊκός – Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε στον Βόλο! – Η ΑΕΚ έκλεισε το… μάτι στην κορυφή!

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε την ανωτερότητα του στο χορτάρι του “Απόστολος Νικολαΐδης”, επικράτησε με 2:0 του Ολυμπιακού, πήρε την πιο σημαντική φετινή νίκη του νίκη και επέστρεψε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός έπιασε ξανά την ΑΕΚ στους 69 βαθμούς, ωστόσο υπερτερεί στην ισοβαθμία, επομένως είναι πρώτος. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έμεινε τρίτος και έχει 63 πόντους, τρεις περισσότερους από τον ΠΑΟΚ.
Στατιστικό: Αυτό ήταν το έβδομο συνεχόμενο ντέρμπι “αιωνίων” που ο Παναθηναϊκός δε χάνει, ανεξαρτήτως έδρας. Το κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι… η ισοπαλία, μιας και το “τριφύλλι” μετρά τρεις νίκες σε αυτό το χρονικό διάστημα. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού σημειώθηκε 16/05/2021, με το 4:1 στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για τα πλέι οφ.

ΓΚΟΛ: 28′ Σπόραρ, 36′ Ελ Αραμπί (αυτ.)
Κίτρινες: 29′ Σπόραρ, 46′ Κουρμπέλης, 61′ Πέρεθ

Οι δηλώσεις

Ο Σέρβος προπονητής, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της Cosmote TV μετά τη σπουδαία νίκη με 2:0 επί του Ολυμπιακού, απέδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του, σχολιάζοντας τη διάθεση που έδειξαν για να πάρουν το ντέρμπι “αιωνίων”. Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Ναι ήταν ένα παιχνίδι καθαρά των παικτών. Ο ρυθμός στο πρώτο μέρος, η διάθεση, η αποφασιστικότητα. Πάντα τα ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έχουν αυτή τη χάρη. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι κύριοι εκφραστές. Είμαι χαρούμενος που είχα παίκτες με πολύ μεγάλη διάθεση να κερδίσουν το ντέρμπι».

Ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην Cosmote TV μετά την ήττα με 2:0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στάθηκε στα λάθη από τα οποία προήλθαν τα γκολ των “πρασίνων”, ενώ μίλησε και για τις αλλαγές που έκανε. Αναλυτικά όσα είπε ο Ζοζέ Ανιγκό:

«Σήμερα δεν ήμασταν καλοί. Στο πρώτο ημίχρονο, στην είσοδό μας στο ματς, δεν είχαμε πρωτοβουλία και δεν κερδίσαμε τη δεύτερη μπαλιά. Στο β’ μέρος ήμασταν καλύτεροι, όμως το ματς είχε τελειώσει. Χάσαμε ένα ημίχρονο και στο δεύτερο δεν αντιδράσαμε. Τα δυο γκολ ήταν δικά μας και τα χαρίσαμε».

Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε στον Βόλο!

Ο “δικέφαλος του βορρά” έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό κι επικράτησε με το εμφατικό 4:2 της ομάδας από τη Μαγνησία, για την 4η αγωνιστική των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ άφησε γρήγορα πίσω του την ήττα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” από τον Ολυμπιακό κι έβγαλε αντίδραση στην 4η αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος. Οι “ασπρόμαυροι” επιβλήθηκαν του Βόλου ΝΠΣ κι έφτασαν στους 60 βαθμούς στα playoffs.

ΓΚΟΛ: 6′ Ίνγκασον, 16′, 28′ Νάρεϊ, 45+4′ Ντάντας / 58′ Τσοκάνης, 88′ Οζέγκοβιτς
Κίτρινες: 72′ Γκάγκι

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78′ Λύρατζης), Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ίνγκασον, Αουγκούστο (35′ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (78′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (18′ Τάισον), Ολιβέιρα (78′ Τόμας)

Βόλος ΝΠΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Κάτσε (46′ Μεταξάς), Τσοκάνης (63′ Οζέγκοβιτς), Μπαριέντος (82′ Καρτάλης), Ντέλετιτς, Γκάγκι (73′ Σι), Πιρές (73′ Τσιρίνος).

Οι δηλώσεις

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια των παικτών του, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ με 4:2 κόντρα στο Βόλο, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν σταμάτησε να παίζει στο δεύτερο ημίχρονο παρά το προβάδισμα που είχε. Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NΟVA o Ρουμάνος τεχνικός:

Για την αντίδραση και τη νίκη του ΠΑΟΚ: «Ξεκινήσαμε καλά με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, βάλαμε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο δεν σταματήσαμε, προσπαθήσαμε έχοντας ευκαιρίες, χάσαμε λίγη επιθετικότητα και συγκέντρωση δεδομένου του αποτελέσματος, κάνοντας δύο λάθη που μας κόστισαν τα δύο γκολ του Βόλου»

Για το αν το αποτέλεσμα και η εμφάνιση είναι ικανά να επαναφέρουν την αυτοπεποίθηση: «Όταν κερδίζεις με καλό ποδόσφαιρο είσαι ικανοποιημένος, είναι προφανές, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και χάνεις είσαι σε εισαγωγικά χαζός. Περιμένουμε αύριο να έχουν καλή διάθεση οι παίκτες δεδομένης της εμφάνισης και του αποτελέσματος».

Ο τεχνικός του Βόλου, μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του στην Τούμπα με 4:2 και σχολίασε τα διαφορετικά πρόσωπα που έδειξαν οι Θεσσαλοί στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για τα δύο πρόσωπα της ομάδας: «Ναι έτσι είναι δείξαμε δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε, αλλά στο δεύτερο κερδίσαμε. Εμείς σε σχέση με τον αντίπαλο, δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ροτέϊσον και μας έλειψε και πολύ ενέργεια. Δεν είμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, δεχθήκαμε δύο πολύ γρήγορα γκολ και αυτά καθορίσανε το παιχνίδι. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είμασταν πιο απειλητικοί και σίγουρα ο αντίπαλος ήταν πιο χαλαρός».

Για την συνέχεια και για το παιχνίδι με τον Άρη: «Δεν θα τα παρατήσουμε, είμαστε ακόμα μέσα στους στόχους. Δεν πρόκειται να χάσουμε την περηφάνια μας ακόμα και μετά από αυτή την ήττα. Όπως σας είπα δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου για το δεύτερο ημίχρονο. Θα ξεκουραστούμε τις επόμενες ημέρες και θα συνεχίσουμε με στόχο να δώσουμε τα πάντα».

Η ΑΕΚ έκλεισε το… μάτι στην κορυφή!

Με τον Ελβετό μεσοεπιθετικό να σκοράρει δύο φορές, η ΑΕΚ κέρδισε τον Άρη με 3:1 στην “OPAP Arena” και βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της Super League, περιμένοντας το αποτέλεσμα της Λεωφόρου!

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (περιμένοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός) βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία αν και καρδιοχτύπησε, επικράτησε του Άρη με 3:1 στην “OPAP Arena”. Πλέον η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό και έξι πάνω από τον Ολυμπιακό.

ΓΚΟΛ: 36′ Γκαρσία (πεν.), 82, 90′ +5′ Τσούμπερ / 45′ +1′ Ιτούρμπε
Κίτρινες: 20′ Γκατσίνοβιτς, 86′ Ρότα, 86′ Φερνάντες / 24′ Ετέμπο, 39′ Ιτούρμπε, 86′ Καμάτσο, 86′ Νταμπό
Κόκκινη: –
Δοκάρι: 90′ +2′ Πινέδα / 45′ +1′ Πάλμα

AEK (Ματίας Αλμέδια): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (60′ Πινέδα), Ελίασον (61′ Φερνάντες), Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Γκαρσία.

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29′ Ενκουλού), Ετέμπο (46′ Ντουκουρέ), Νταμπί, Νταρίντα, Πάλμα (82′ Μαζικού), Ιτούρμπε (61′ Οντουμπάτζο), Καμάτσο.

Οι δηλώσεις

Ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη σπουδαία νίκη με 3:1 επί του Άρη στην “OPAP Arena”, στάθηκε στη δυσκολία της αναμέτρησης, αλλά και στον Ελβετό μεσοεπιθετικό που ήταν ο πρωταγωνιστής στη Φιλαδέλφεια. Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

«Ένα δύσκολο παιχνίδι, έτσι είναι τα πλέι οφ. Στο δεύτερο μέρος κάναμε κάποιες ευκαιρίες και σκοράραμε. Πρώτα από όλα είμαι πολύ ευτυχισμένος για τον Τσούμπερ, γιατί μετά τον τραυματισμό του δεν έχει παίξει αρκετά. Αυτό αποδεικνύει τον επαγγελματισμό του. Είναι ένα βραβείο συναδελφικότητας. Χαίρομαι όταν δουλεύουν ως ομάδα και εκμεταλλεύονται αυτές τις ευκαιρίες».

Ο προπονητής του Άρη, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της Cosmote TV, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα του δεν άξιζε να αποκομίσει την ήττα. Αναλυτικά όσα είπε ο Απόστολος Τερζής:

Αρχικά, ανέφερε: «Το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έγινε μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα ήταν καλή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μια στιγμή αδράνειας στο 82′ έφερε το γκολ και το πληρώσαμε. Θέλω να δω κάποιες φάσεις γιατί έχω αμφιβολίες. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τακτικά ήμασταν καλοί, κλείσαμε τους χώρους. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Δεν αξίζαμε την ήττα».

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Ημασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος. Επαναλαμβάνω θέλω να δω κάποιες φάσεις γιατί έχω αμφιβολίες δεν είμαι σίγουρος».

Mε πληροφορίες απο το ertsports.gr

Σχολιάστε εδώ