Επενδύει στη Βουλγαρία η Γερμανία

Επενδύει στη Βουλγαρία η Γερμανία

Η γερμανίδα ΥΠΕΞ κ. Μπέρμποκ κάλεσε τα Σκόπια να αποδεχθούν τον όρο που έχει θέσει η Βουλγαρία προκειμένου να ανοίξει ο ευρωπαϊκός δρόμος της χώρας.

Ο όρος αυτός είναι να αναγνωρισθεί ως συστατικό στοιχείο του κράτους, σε συνταγματικό επίπεδο, στη Βόρεια Μακεδονία η βουλγαρική μειονότητα. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι Γερμανοί, για μια ακόμη φορά στην ιστορία τους, επενδύουν στη Βουλγαρία και στον βουλγαρικό εθνικισμό, ωστόσο δεν είχαμε δει την ίδια ευαισθησία, όταν η Ελλάδα έθετε ζήτημα άρσης του αλυτρωτισμού από τα Σκόπια.

Όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι οι δηλώσεις του βορειομακεδόνα πρωθυπουργού Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι στην κόντρα με τη Βουλγαρία, ο οποίος ζήτησε να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι των «Μακεδόνων»! Ο κ. Κοβάτσεφσκι κάλεσε τις Βουλγαρικές Αρχές να σεβαστούν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, τις οποίες η Βουλγαρία δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα, όσον αφορά τον σεβασμό των δικαιωμάτων του συνεταιρίζεσθαι των «Μακεδόνων».

Μάλιστα, όπως είπε, τα Σκόπια πάντα υποστηρίζουν τους πολίτες που ζουν σε άλλες χώρες και αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες». «Υπάρχουν ‘‘Μακεδόνες’’ σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου και όπως υπάρχουν ‘Μακεδόνες’’ στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Ελβετία, έτσι υπάρχουν ‘‘Μακεδόνες’’ στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα και πρέπει να έχουν όλα τα δικαιώματά τους στον αυτοπροσδιορισμό…».

Ο κ. Κοβάτσεφσκι ζήτησε από τη Βουλγαρία να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου όσον αφορά τα δικαιώματα των πολιτών της που χαρακτηρίζονται «Μακεδόνες». Μην εκπλαγείτε λοιπόν όταν θέσει αντίστοιχο θέμα και για την Ελλάδα… Βιάστηκαν πολύ όσοι πιστεύουν ότι έχουμε ξεμπερδέψει με τον «μακεδονικό αλυτρωτισμό»…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ