Basket League: Τελευταία νέα

Basket League: Τελευταία νέα

«Διπλό» για τον Κολοσσό Η Hotels στο Λαύριο

Τη νίκη που ισοδυναμεί με την έβδομη θέση στην κανονική περίοδο της Basket League πήρε ο Koλοσσός H Hotels καθώς επιβλήθηκε με 97-83 του Λαυρίου Μegabolt.

Από τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Κένταλ Σμιθ με 31 πόντους και εννέα ασίστ ενώ από το Λαύριο Megabolt οι Φλαγκ και Λάντζεβάιν είχαν από 22 πόντους.

Mε σούπερ Ντένμον το Περιστέρι bwin 96-89 τον Παναθηναϊκό

Με κορυφαίο τον Μάρκους Ντένμον το Περιστέρι bwin επικράτησε με 96-89 του Παναθηναϊκού για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League.

Tο Περιστέρι bwin ήταν εντυπωσιακό στα πρώτα λεπτά με συνέπεια το +10 στο 4’ που έβαλε από νωρίς τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, με τον Μάρκους Ντένμον να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για την άμυνα των «πρασίνων».

Πέρασε από την Πάτρα και «κλείδωσε» την 4άδα ο ΠΑΟΚ mateco

Νικηφόρα ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Basket League ο ΠΑΟΚ mateco καθώς στην τελευταία αγωνιστική πέρασε με 88-65 από την Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα Carna.

Οι Θεσσαλονικείς που έφτασαν τις 13 νίκες στη σεζόν, με τις 4 εκτός έδρας, εξασφάλισαν μία θέση στην τετράδα της βαθμολογίας και θα πάνε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Πάτρας, είχε εξασφαλίσει την παραμονή της, ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 11η θέση με ρεκόρ 6-16.

Ο Νέιτ Ρένφρο ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης τελειώνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους (8/10 σουτ), 14 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 τάπες. Ο Γιανίκ Φράνκε είχε 17 πόντους για τον ΠΑΟΚ mateco και οι Τζέιλεν Ράιλι και Τζέιλεν Χαντς από 12. Για τους γηπεδούχους ο Τέβιν Μακ σημείωσε 16 πόντους, ο Νικ Γκρίφιν 12 ενώ ο Αλόνζο Βερτζ είχε 11 πόντους και 8 ασίστ.

Αήττητος ο Ολυμπιακός, επικράτησε και στα Ανω Λιόσια

Με το απόλυτο 22/22 ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Basket League ο Ολυμπιακός καθώς νίκησε στην έδρα της ΑΕΚ με 85-78. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» για δεύτερη διαδοχική χρονιά τελειώνουν την κανονική περίοδο χωρίς ήττα μακριά από το γήπεδό τους μιας και μετά το περσινό 12-0 φέτος είχε 11-0 εκτός ΣΕΦ.

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, υποχώρησε στο 12-10 (7-4 στην έδρα της) και θα πάει στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας, περιμένοντας πλέον να μάθει τον αντίπαλό της στην πρώτη φάση αλλά και το πιθανό «σταύρωμα» στη συνέχεια.

Ο Σάσα Βεζένκοφ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές, που είχαν ακόμη τους Μουσταφά Φαλ και Σακίλ ΜακΚίσικ με 12 πόντους, αλλά και τον Τόμας Γουόκαπ με 7 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπρίντον Λεμάρ με 17 πόντους και ακολούθησαν οι Ακίλ Μίτσελ με 14 πόντους και Αϊζάια Μάιλς με 11.

Με ανατροπή και Γκάλινατ η Καρδίτσα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ έμεινε στην Basket League

Σε ένα ματς ακατάλληλο για… καρδιακούς όπως είναι η συνήθης έκφραση και επισήμανε ο κόουτς της θεσσαλικής ομάδας Νίκος Παπανικολόπουλος η Καρδίτσα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ κατάφερε να κάνει την ανατροπή, να νικήσει εντός έδρας τον Ιωνικό (85-83) και να παραμείνει στην Basket League στην «παρθενική» συμμετοχή της στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Αντίθετα η ομάδα της Νίκαιας υποβιβάζεται στην Elite League μετά από τέσσερα σερί χρόνια στην Basket League.

Μέχρι 3’ και 34’’ πριν την λήξη της συνάντησης ο Ιωνικός ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση με τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ σε εκπληκτική βραδιά στην επιστροφή του μετά από τρία χρόνια στην ομάδα της Νίκαιας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 79-67 όταν ο προπονητής της Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ έδωσε εντολή για πίεση σε όλο το γήπεδο.

Με πληροφορίες απο τον ΕΣΑΚΕ

Σχολιάστε εδώ