Ότι συμβαίνει σήμερα στον… ΠΕΙΡΑΙΑ

Ότι συμβαίνει σήμερα στον… ΠΕΙΡΑΙΑ

Κολονάκια θα τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια της πόλης για να σταματήσει η μάστιγα του παράνομου παρκαρίσματος. Η Δημοτική Αστυνομία έχει ελάχιστο προσωπικό και δεν προλαβαίνει να αντιμετωπίσει τους πολλούς οδηγούς που παρκάρουν όπου θέλουν, οπότε η μόνη λύση είναι τα κολονάκια. Γι’ αυτό και η τοποθέτησή τους θα επιταχυνθεί.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έ­χουν… μαζευτεί στις θέσεις που κατείχαν προ κορονοϊού τα τραπεζοκαθίσματα από όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης. Όπως είπε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στο δημοτικό συμβούλιο, ο χώρος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων την περίοδο της πανδημίας είχε επεκταθεί κατά το ήμισυ του υπάρχοντος εγκεκριμένου, για να δουλέψουν τα καταστήματα επειδή απαγορευόταν να κάθονται μέσα οι πελάτες. Τώρα όμως, που η πανδημία πέρασε και τα μέτρα ανακλήθηκαν, δεν υπάρχει λόγος να καταλαμβάνουν μεγάλες εκτάσεις τα τραπεζοκαθίσματα και να περιορίζεται ο ελεύθερος χώρος για τον κόσμο. Γι’ αυτό, από τις αρχές του επόμενου μήνα, όσοι δεν τα έχουν μαζέψει θα υφίστανται τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη είχε τις τελευταίες μέρες ο δήμαρχος Πειραιά. Όπως είπε ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο, τρία ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν. Το ένα αφορούσε την πορεία του έργου της ανάδειξης του Κονώνειου Τείχους, το οποίο έχει δρομολογηθεί και εξελίσσεται, το δεύτερο ήταν η επιτάχυνση των αρχαιολογικών υποδείξεων και παρεμβάσεων, προκειμένου να γίνει ο χώρος αναψυχής και η παιδική χαρά που θα κάνει δωρεά ο ΟΛΠ στον Δήμο, στην έκταση του λιμανιού κάτω από εκεί που είναι το λιοντάρι, και το τρίτο η προώθηση των διαδικασιών που θα δίνουν στους ΟΤΑ την αρμοδιότητα να παρεμβαίνουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα, για να τα διασώσουν και να μην προκαλέσουν κάποιο ατύχημα σε περαστικούς.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ