Ανδρουλάκης: «Όποιος οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία θα χρεωθεί την ευθύνη»

Ανδρουλάκης: «Όποιος οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία θα χρεωθεί την ευθύνη»

– Κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα προτείνει

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής θα προτείνει ο Ν. Ανδρουλάκης μετά τις (πρώτες) κάλπες της 21ης Μαΐου, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγει η χώρα την περιπέτεια των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων και την παρατεταμένη ακυβερνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη, όταν λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή, πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για τη διαμόρφωση των αναγκαίων προγραμματικών συγκλίσεων, ούτως ώστε σε σύντομο χρόνο να οδηγήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης που θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.

«Όποιο κόμμα, με ευθύνη του, οδηγήσει τη χώρα σε αστάθεια θα το χρεωθεί», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι σκοπός του είναι να καταγγείλει στον ελληνικό λαό όποιο κόμμα σαμποτάρει τις προσπάθειες για την αποφυγή δεύτερων εκλογών. «Όποιος οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία για να σώσει την καρέκλα του, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του», σημείωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του.

Σε κάθε ευκαιρία, από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκανίκι κανενός. «Θα μπούμε σε μια κυβέρνηση όχι για να μοιράσουμε τις καρέκλες, αλλά για να αλλάξουμε την πορεία της χώρας», τονίζουν. Πάρα τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί και την κριτική που του ασκείται, ο κ. Ανδρουλάκης παραμένει αμετακίνητος στη θέση που έχει εκφράσει εδώ και αρκετούς μήνες, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό είτε τον Κυρ. Μητσοτάκη είτε τον κ. Τσίπρα. «Και οι δύο έχουν αποδοκιμαστεί και έχουν κριθεί ακατάλληλοι από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», σημειώνει.

Όλα τα παραπάνω βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει σημαντικά ενισχυμένο από τις πρώτες εκλογές. Ο στόχος που έχει θέσει ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό και έχει βάλει τον πήχη στο 12% – 14%, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα δεν δείχνει εφικτό.

Ο ίδιος εμφανίζεται βέβαιος ότι οι πολίτες θα του δώσουν με την ψήφο τους τη δύναμη να βάλει την σφραγίδα του στις μετεκλογικές εξελίξεις. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή το Κίνημα συγκεντρώσει μονοψήφιο ποσοστό, θα επιλέξει την πλευρά της αντιπολίτευσης και δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως, ο κ. Ανδρουλάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εσωκομματική αμφισβήτηση και ενδεχομένως να τεθεί ακόμη και θέμα ηγεσίας, καθώς θα κατηγορηθεί ότι απέτυχε στον στόχο που ο ίδιος είχε βάλει και, το κυριότερο, δεν πέτυχε την πολιτική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ