Η κραυγή του φεγγαριού

Η κραυγή του φεγγαριού

Το νέο μυθιστόρημα του Θοδωρή Δεύτου, φέρνει στο φως ένα έγκλημα που συντάραξε την κλειστή & σκληρή κοινωνία της Μάνης αλλά και την Αθήνα, αφού το γεγονός καταγράφηκε σε όλες τις εφημερίδες της εποχής.


Συγγραφέας
Θοδωρής Δεύτος


Πώς μπορείς να είσαι πραγματικά ασφαλής ως γυναίκα, ζώντας σε ένα περιβάλλον συντηρητικών ηθών και αυστηρών παραδόσεων; Ποιος μπορεί να σε προδώσει και ποιος να σε σώσει από την κόλαση και πού μπορεί να βρίσκεται αυτή; Μπορεί η αγάπη να νικήσει τον σκοταδισμό; Πώς μπορείς να αποδράσεις από την ασφυξία και τη νοσηρότητα;
Η Μυρτώ θα βρεθεί, από πολύ μικρή, αντιμέτωπη με τα ερωτήματα αυτά, τα οποία θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή τη δική της, αλλά και του καθηγητή της, Αριστείδη Ντόκα. Η πληγή που της προκάλεσε ένα δικό της πρόσωπο είναι βαθιά και δεν επουλώνεται εύκολα. Ωστόσο, η νέμεσις δεν θα αργήσει να έρθει και θα είναι πάλι μέσα από την οικογένειά της…
Η άγρια ομορφιά της Μάνης, τα ανείπωτα τραύματα που αναζητούν την επούλωσή τους, τα βίαια σκοτάδια που βγαίνουν στο φως και η νεανική δίψα για έρωτα και λύτρωση συνθέτουν αυτήν τη σκληρή ιστορία ενηλικίωσης, που μόνο συνηθισμένη δεν είναι.
Ή μήπως είναι;

Απόσπασμα Βιβλίου

«Οι μέρες των διακοπών περνούσαν γρήγορα και η καθημερινή παρουσία της Μυρτώς στο Γύθειο τον είχε αποσυντονίσει εντελώς, τον είχε εκτροχιάσει. Η ανασφάλεια, το άγχος και οι αρνητικές σκέψεις τού είχαν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό. Από την άλλη, μήπως ήταν εύκολο και να κοιμηθεί; Να ξεκουράσει λίγο το μυαλό του; Δεν ήταν εύκολο να απαλλαγεί από μια πλημμυρίδα σκέψεων, που αναστάτωναν το μυαλό και το κορμί του.»


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1957. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση από το 1986-2015. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιλίου από το 2006. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου (2001-2011), Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Ιλίου την περίοδο 2008-2010 και Πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Άθλησης από το 2010-2014. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 2004.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

Κατηγορία: Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία 
ISBN: 9789606219504


Σχολιάστε εδώ