Δεν θα είναι περίπατος για τον Μητσοτάκη οι εκλογές!

Δεν θα είναι περίπατος για τον Μητσοτάκη οι εκλογές!

– Αναποφάσιστοι, λευκό, άκυρο και αποχή, τα κλειδιά της κάλπης

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse η «γκρίζα ζώνη» (αναποφάσιστοι, λευκό, άκυρο και αποχή) μετρήθηκε στο 17,5%, ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις, που ίσως αποτελεί αντίδραση στην τραγωδία των Τεμπών.

Υψηλό ήταν το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου και στις διπλές εκλογές του 2012, όταν είχε μετρηθεί στο 19,5%. Όπως τονίζει, όμως, ο γενικός διευθυντής της Pulse Γιώργος Αράπογλου, στην τελική ευθεία προς τις
εκλογές η «γκρίζα ζώνη» είχε πτωτική πορεία, καθώς στην αμέσως προηγούμενη μέτρηση ήταν στο 21%. Σε εκείνη την τελευταία μέτρηση είχε επιβεβαιωθεί και η ραγδαία μείωση των ποσοστών της ΝΔ στο 17,5% και του ΠΑΣΟΚ στο 12%, ενώ αντίθετα είχε αυξηθεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο 9% από 4% πριν από έναν χρόνο.

Στις δεύτερες εκλογές του 2012 ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν κερδίσει από 10 μονάδες, ενώ η αποχή είχε φτάσει στο 37,5%. Το 17,5% της «γκρίζας ζώνης» δείχνει ότι αριθμητικά υπάρχει το περιθώριο να αυξηθούν και τώρα τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων στις δεύτερες εκλογές.

Σημάδια φθοράς…

Ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας Ευτύχης Βαρδουλάκης υποστηρίζει: «Η κυβέρνηση έχει σημάδια φθοράς και κάθε λάθος είναι πλέον πολλαπλώς επικίνδυνο για εκείνη. Ένα απρόοπτο γεγονός μπορεί πάντα να επηρεάσει τα δεδομένα».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ