Ήταν ένα ξεχωριστό απόγευμα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» που για πρώτη φορά στην ιστορία του απέσυρε φανέλα αθλητή. Η φανέλα με το νούμερο 7 του Μπάνε Πρέλεβιτς πήρε θέση στην οροφή του γηπέδου του ΠΑΟΚ δίπλα στα λάβαρα του συλλόγου σε μια συγκινητική εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος του «Δικέφαλου του Βορρά» κ. Νίκος Βεζυρτζής, που είχε κάνει την μεταγραφή του «Τίγρη» από τον Ερυθρό Αστέρα, πολλοί παλιοί συμπαίκτες – άλλοι που βρίσκονται στο εξωτερικό έστειλαν το μήνυμα τους – προπονητες του, παράγοντες και ασφαλώς ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος.

Τον Πρέλεβιτς τίμησε και η ΑΕΚ, στην οποία ο «Τίγρης» αγωνίστηκε για δύο χρόνια (1997-99).

Στο αγωνιστικό μέρος η ΑΕΚ με επιμέρους σκορ 14-4 στα πρώτα επτά λεπτά της τρίτης περιόδου προηγήθηκε με 9 (53-44), αλλά οι γηπεδούχοι με τους Νέιτ Ρένφρο, Τζέιλεν Χαντς να πετυχαίνουν από τέσσερις πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο του τρίτου δεκάλεπτου μείωσαν στους τρεις (55-52).

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου και με τρίποντο του Γιανίκ Φράνκε ο ΠΑΟΚ mateco ισοφάρισε (55-55). Η Ένωση απάντησε με τρίποντο και καλάθι του Κένι Ουίλιαμς (60-55) στο 32’. Με νέο σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Ουίλιαμς η ΑΕΚ ανέβασε την διαφορά στους 6 (63-57) με 7’ και 33’’ να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντέδρασε και με πέντε σερί πόντους του Ράιλι και γκολ φάουλ του Χάντς προσπέρασε με 65-63 στο 34’. Με δύο καλάθια του Χαντς ο ΠΑΟΚ mateco μπήκε στο τελευταίο τρίλεπτο με προβάδισμα τριών πόντων (75-72).

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μην δεχθούν πόντο στα τελευταία δυόμιση λεπτά, ενώ με 35’’ να απομένουν για την λήξη του ματς ο Ρένφρο με εντυπωσιακό κόψιμο σταμάτησε τον Ακίλ Μίτσελ που προσπάθησε να σκοράρει μέσα από την ρακέτα του ΠΑΟΚ mateco και τρεις βολές του Χαντς «σφράγισαν» τη νίκη τους.

Ο Χάντς με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με τους Ράιλι (15 πόντοι και 6 ασίστ), Ρένφρο (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ) να ακολουθούν.Ο Κένι Ουίλιαμς με 20 πόντους με 7/13 σουτ εντός πεδιάς προσπάθησε περισσότερο για την Ένωση.

Ο ΠΑΟΚ mateco είχε νικήσει και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και απέκτησε προβάδισμα για την 4η θέση της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 40-39, 52-55, 78-72.

Με πληροφορίες από ΕΣΑΚΕ