Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25: Περιζήτητοι και τρίτο κόμμα… οι αναποφάσιστοι!

Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25: Περιζήτητοι και τρίτο κόμμα… οι αναποφάσιστοι!

Μήλον της Έριδος αναμένεται να αποτελέσουν την επομένη των ε­κλογών Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25 και όποιο άλλο από τα μικρότερα κόμματα περάσει το όριο του 3% και μπει στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δημοσκόπων και πολιτικών αναλυτών, με βάση τα σημερινά δεδομένα, για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν θα αρκούν δύο κόμματα, θα χρειαστεί η συνεργασία και τρίτου. Σε αυτήν την περίπτωση, τα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) θα υποχρεωθούν να δώσουν «γη και ύδωρ» προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συναίνεση ενός εκ των μικρών κομματικών σχηματισμών.

Οι δε επικεφαλής τους θα πουλήσουν ακριβά το «ναι» που θα πουν.

Πιθανό θεωρεί ο Γ. Βαρουφάκης το ενδεχόμενο σχηματισμού τρικομματικής κυβέρνησης από Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Το σκεπτικό του είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα χάσουν σημαντικές δυνάμεις, ενώ και το ΠΑΣΟΚ θα μείνει μακριά από τον στόχο του, που σημαίνει ότι για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν θα φτάνουν δύο κόμματα, θα χρειάζεται και τρίτο. Στη φάση αυτή, ο κ. Βαρουφάκης πιστεύει ότι, κάτω από την πίεση του οικονομικού κατεστημένου και των Βρυξελλών, οι κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα αναγκαστούν να συνεργαστούν. Ακραίο σενάριο, πλην όμως, όχι και απίθανο…

Τρίτο κόμμα… οι αναποφάσιστοι!

Η οργή για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη δεν έστειλε κόσμο (αγανακτισμένους πολίτες) μόνο στα μικρότερα κόμματα της Δεξιάς, αλλά και της Αριστεράς, πύκνωσε και τις τάξεις των αναποφάσιστων. Το ποσοστό τους κινείται πλέον σε διψήφια νούμερα (από 9,5% έως 12,5%) και είναι το τρίτο κατά σειρά κόμμα, βρίσκεται δηλαδή πάνω από το ΠΑΣΟΚ!

Η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται κυρίως σε απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που την εγκαταλείπουν μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Τώρα, πόσοι από αυτούς θα παραμείνουν… αναποφάσιστοι και πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές είναι αυτήν τη στιγμή απροσδιόριστο και… αδιευκρίνιστο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ