SPIKE – NLOS: Ποιά είναι τα πυραυλικά συστήματα που αγοράζει η Αθήνα από το Ισραήλ

SPIKE – NLOS: Ποιά είναι τα πυραυλικά συστήματα που αγοράζει η Αθήνα από το Ισραήλ

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, σήμερα (29.03.2023), υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η τρομοκρατία, τα εξοπλιστικά και το μεταναστευτικό.

sτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, εγκρίθηκε η προμήθεια συστημάτων SPIKE- NLOS για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένα εξαιρετικά αξιόπιστο και ακτριβές πυραυλικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων με προηγμένη τεχνολογία, υψηλή αξιοπιστία και χαμηλό LCC.

Η ευρεία ανάπτυξη του SPIKE θα δώσει τη δυνατότητα στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αναπτυξης του συστήματος σε κάθε είδους χερσαία, αεροπορική και ναυτική πλατφόρμα…

Το σύστημα μπορεί να εκτοξεύσει και να ελέγξει Salvos έως και 4 βλημάτων ταυτόχρονα, ενώ βρίσκεται στον αέρα, από έναν μόνο εκτοξευτή από έναν μόνο χειριστή. Οι πύραυλοι μπορούν να εκτοξευθούν από μια πλατφόρμα αλλα να πλοηγηθεί από μία άλλη πλατφόρμα για την ολοκλήρωση της αποστολής!

Το Target Acquisition μπορεί να επιτευχθεί με τη μεταφορά εναέριων εικόνων του στόχου στο σύστημα SPIKE NLOS και αντιστοίχισης με τις εικόνες βίντεο του πυραύλου κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι δυνατότητες εμβέλειας και μη οπτικής επαφής του συστήματος έχουν επεκταθεί περαιτέρω σε έως και 50 km από ελικόπτερο και 32 km από το έδαφος.

Το SPIKE- NLOS είναι γρήγορο, αποτελεσματικόμε  κλείσιμο του βρόχου αισθητήρα σκόπευσης έχει υψηλό επίπεδο επιβίωσης λόγω εμβέλειας στάσης και παθητικής καθοδήγησης. Απλοποιεί την ανίχνευση στόχου και Επιτρέπει το χειρισμό στόχων A2AD
Αξιοποιεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού ενω απλοποιεί και την ανίχνευση στόχου ενω παράλληλα παρέχει στους χειριστές εικόνες βίντεο σε πραγματικό χρόνο και έλεγχο man-in-the-loop καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης του πυραύλου. Αυτό παρέχει στους χειριστές την ευκαιρία να αλλάξουν ή να ματαιώσουν την αποστολή κατά τη διαδρομή προς τον στόχο.

Φωτο: Man-in-the-loop control provides near all-weather capability, moving target strike and mission retargeting, among other benefits/lockheedmartin


Σχολιάστε εδώ