«Σκληρό ροκ» μέχρι τέλους από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Σκληρό ροκ» μέχρι τέλους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εφικτός ο στόχος της νίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου

–Μη αναστρέψιμη η κατάσταση για την κυβέρνηση, λένε στην Κουμουνδούρου

Τις επόμενες δημοσκοπήσεις περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαπιστώσουν προς ποια ακριβώς κατεύθυνση θα δρομολογήσουν τα πράγματα τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα.

Οι αναταράξεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, απότοκο της τραγωδίας στα Τέμπη, συνεχίζονται, αν και όχι και με την ίδια ένταση, γεγονός που έχει προκαλέσει αβεβαιότητα και αστάθεια.

Αντίθετα με όσα πιστεύουν στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και πως «τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους»! Θεωρούν ότι το ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης και πολιτών εκτός από βαθύ είναι και αγεφύρωτο, όποιες πρωτοβουλίες και αν αναλάβει ο Κυρ. Μητσοτάκης, όσες εξαγγελίες και αν κάνει στην πορεία τις εκλογές.

Σε οκτώ εβδομάδες που απομένουν (Η κυβέρνηση ανακοίνωσε εκλογές 21 Μαΐου), ηγεσία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν στη γραμμή του «σκληρού ροκ», εστιάζοντας περισσότερο στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Το τραγικό δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη θα παραμείνει ψηλά στην αντιπολιτευτική ρητορική της Κουμουνδούρου, καθώς διαπιστώνουν ότι εξ αυτού (του δυστυχήματος) η φθορά της κυβέρνησης είναι σημαντική και συνεχίζεται. Στην προσπάθειά του να αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης για το χάος που επικρατεί στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, ο Αλ. Τσίπρας πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων (αυτοψιών) σε χώρους του ΟΣΕ. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι όσο κι αν προσπαθήσει η κυβέρνηση, με την αρωγή των φιλικά διακείμενων Μέσων Ενημέρωσης, η τραγωδία δεν πρόκειται να ξεχαστεί και θα κυριαρχήσει στις επικείμενες εκλογές.

Σε κάθε ευκαιρία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση, θα το κάνει πιο έντονα όσο προσεγγίζουμε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, το ζήτημα των υποκλοπών. Στην πρόθεσή του αυτή συνηγορούν πληροφορίες και αναφορές σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης, όπως η πρόσφατη στους «New York Times».

Αναφορές που αποκαλύπτουν τον βαθμό εμπλοκής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και ταυτόχρονα καταδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης.

Στην αντιπολιτευτική ατζέντα του κ. Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς είναι αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών.

Αγκάθι οι δημοσκοπήσεις
Την ίδια στιγμή, προβληματισμός επικρατεί, όπως είναι εύλογο, στην Κουμουνδούρου από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Μπορεί να φθείρεται η κυβέρνηση και η απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία να μειώθηκε, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να ωφελείται από αυτό και παραμένει στάσιμος σε χαμηλά ποσοστά. Στελέχη του στενού επιτελείου του κ. Τσίπρα υποστηρίζουν ότι στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές αλλαγές που ακόμη δεν μπορούν να καταγράψουν οι έρευνες. Και πως η βούληση (επιθυμία) των πολιτών να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα θα εκφραστεί στην κάλπη. Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρούν απόλυτα εφικτή τη νίκη του κόμματος στις εκλογές, γεγονός που, όπως τονίζουν, θα ανοίξει τον δρόμο για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Αλ. Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου οι πολίτες επιστρέφουν το λογαριασμό, στις 22 προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές στις 21 Μαΐου


Σχολιάστε εδώ