Σε κίνδυνο ακραίας φτώχειας 141 εκατομμύρια άνθρωποι!

Σε κίνδυνο ακραίας φτώχειας 141 εκατομμύρια άνθρωποι!

Πού φτάσαμε…

-Η ενεργειακή ακρίβεια χτυπά τα νοικοκυριά 116 χωρών

Σε βαθύτατη φτώχεια απειλούνται να οδηγηθούν 141 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως λόγω της ενεργειακής κρίσης, που επιδεινώθηκε με τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, σύμφωνα με ομάδα ερευνητών από την Ολλανδία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα, που μελέτησε τον αντίκτυπο της ενεργειακής ακρίβειας στα νοικοκυριά 116 χωρών. Μάλιστα, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 2,7% σε σύγκριση με το 2021.

Τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόστος της ενέργειας δεν έχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, με πρόσβαση στη θέρμανση, στον κλιματισμό και στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών.

Το όριο της φτώχειας, όπως ορίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα, είναι στα 2,15 δολάρια την ημέρα. Τόσο καλά ζει σήμερα ο κόσμος σε μεγάλο μέρος του πλανήτη…

Προβλήματα και στη Ρωσία
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για τη ρωσική οικονομία, καθώς η κατανάλωση υποχωρεί. Υπολογίζεται ότι το 2026 η οικονομία της θα είναι κατά 8% μικρότερη σε σύγκριση με αυτό που θα ήταν χωρίς τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ενδεικτικό είναι το ότι οι δαπάνες των Ρώσων για την αγορά νέων αυτοκινήτων έχουν μειωθεί κατά 52%.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ