Πρωτοβουλίες επιστροφής του ποδοσφαιρικού πολιτισμού

Πρωτοβουλίες επιστροφής του ποδοσφαιρικού πολιτισμού

• Από μια κλωστή κρέμονται οι ισορροπίες στη Super League, που μαστίζεται από μπαράζ κακών διαιτησιών το τελευταίο διάστημα

Μετά την πρώτη, εμπρηστική, ελέω των κακών διαιτησιών, αγωνιστική των αγώνων κατάταξης της Super League, φαίνεται πως οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι καταιγιστικές. Ήδη η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και η ΕΠΟ κινούνται για να προσκαλέσουν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι και γενικότερα επιλογές πρώτης κατηγορίας από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ έχει καλέσει σε σύσκεψη μεθαύριο τους προέδρους των ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ. Τι θα βγει από τις κινήσεις αυτές δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Γεγονός πάντως είναι ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός για τους «άρχοντες με τα μαύρα» που έρχονται από υπανάπτυκτες ποδοσφαιρικά χώρες και όχι μόνο δεν αποδεικνύονται επαρκείς στα καθήκοντά τους, αλλά βάζουν και άλλη φωτιά σε ένα ήδη δυναμιτισμένο σκηνικό.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και έχουμε ακόμη μπροστά μας εννιά αγωνιστικές. Αν από την πρώτη κιόλας η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι σε όλα τα επίπεδα, εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί προς το τέλος των αγώνων κατάταξης, με το κάθε ματς να είναι τελικός. Ασφαλώς απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλους προκειμένου να πρυτανεύσει η λογική και να αποβληθεί εν τη γενέσει της κάθε μορφή τοξικότητας από το πρωτάθλημα.

Πριν να είναι πολύ αργά… Αλλά για να επιτευχθεί αυτό δεν πρέπει να περισσεύει ή να απουσιάζει κανείς. Τελεία και παύλα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ