Μάκης Κουρής: 1821: 202 χρόνια ελεύθερης ζωής…

Μάκης Κουρής: 1821: 202 χρόνια ελεύθερης ζωής…

–Και συνεχίζουμε στην ίδια ρότα, χωρίς συμβιβασμούς, με έναν και μόνο στόχο: μια σύγχρονη πατρίδα, που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα σαν την Ελλάδα, με τον αγώνα ζωής που έχει κάνει, ξεκινώντας από τα βάθη της Ιστορίας της.

Ποτέ δεν παραδόθηκε η πατρίδα μας. Πάλευε μέρα – νύχτα, πολεμούσε για να έχει το καλύτερο, το πιο όμορφο «οικόπεδο» στην οικουμένη. Για να παραμείνει ο λαμπαδηδρόμος. Να σπείρει προς κάθε κατεύθυνση την ελληνική ταυτότητα. Νους υγιής, που γεννά ιδέες, χτίζει φιλίες, προχωρά χωρίς να κοιτάζει πίσω. Κάθε γενιά φέρνει στη ζωή το δικό της «αύριο». Καταθέτει τη δική της συμμετοχή, τη δική της προσφορά. Παλεύει για να κόψει πρώτη το νήμα. Και να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, που θα επενδύσει στο δικό της όραμα, με στόχο σκαλί σκαλί η Ελλάδα να ανέβει στο βάθρο. Με όλο το γήπεδο να χειροκροτεί.

Τίποτα δεν έρχεται μόνο του.

Ο αγώνας είναι καθημερινός. Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε το «μετάλλιο». Αυτός πρέπει να είναι ο πόθος, η πρόκληση για την κάθε νέα γενιά. Το ΑΥΡΙΟ εξαρτάται από εμάς.

Και μην ξεχνάτε…
Τίποτα δεν χαρίζεται…
Κατακτιέται…
Στο χέρι μας είναι…
Ο τίτλος τα λέει όλα…
202 χρόνια ελεύθερης ζωής δεν ήρθαν μόνα τους. Παλεύεις, αγωνίζεσαι, τρέχεις…
Και στο τέλος σε περιμένει το δάφνινο στεφάνι!
Από εσένα και μόνο εξαρτάται…

Και να μην ξεχνάμε…
Έχουμε το καλύτερο «οικόπεδο» της Γης… Κοστίζει, όμως, αρκετά ακριβά. Η γαλάζια θάλασσά μας, τα διαμαντένια μας νησιά είναι το όνειρο, το όραμα του κάθε νέου επισκέπτη.
Το χάρισμα του Ύψιστου Προστάτη μας…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ