Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή προεξοφλούν στο ΠΑΣΟΚ

Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή προεξοφλούν στο ΠΑΣΟΚ

–Στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη οι αναποφάσιστοι

«Κυβέρνηση θα έχουμε από την πρώτη Κυριακή, το θέμα είναι αν θα έχουμε τη σωστή κυβέρνηση», ανέφερε πρόσφατα ο Ν. Ανδρουλάκης, αποκαλύπτοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες, ραγδαίες πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται βέβαιοι, μετά και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ότι η χώρα μετά τις εκλογές θα οδηγηθεί εκ των πραγμάτων σε κυβέρνηση συνεργασίας. Θεωρούν δε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μείνει μακριά από το όριο της αυτοδυναμίας και ως εκ τούτου πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο Κυρ. Μητσοτάκης να σύρει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, με εντελώς αβέβαιο αποτέλεσμα. «Θα πιει το πικρό ποτήρι και θα υποχρεωθεί να συμπράξει στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας», λένε χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη.

«Διαφορετικά», προσθέτουν, «θα εισπράξει την οργή του κόσμου, που θα διαπιστώσει ότι βάζει το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της χώρας». Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πάγια θέση του όσον αφορά τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Για την ακρίβεια, τόνισε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που θα έχει πρωθυπουργό είτε τον Κυρ. Μητσοτάκη είτε τον Αλ. Τσίπρα. Θα απαιτήσει δηλαδή της κυβέρνησης να ηγηθεί τρίτο πρόσωπο, με πολιτική εμπειρία, και σε καμιά περίπτωση τεχνοκράτης ή πανεπιστημιακός. Ο κ. Ανδρουλάκης γνωρίζει ότι όταν έρθει η συγκεκριμένη στιγμή θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις να αλλάξει τη στάση του. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω. «Δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου», δήλωσε προ ημερών.

Αντικείμενο προβληματισμού στη Χαριλάου Τρικούπη η στασιμότητα και η μικρή υποχώρηση που καταγράφει το ποσοστό του Κινήματος, χωρίς να μπορεί να επωφεληθεί από τη φθορά της κυβέρνησης.

Κινείται σταθερά κάτω από το 10%, αρκετά μακριά από το 12% – 14%, όπου έχει βάλει τον πήχη για τις πρώτες εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη, στο διάστημα που απομένει ως τις εκλογές, θα μπουν οι αναποφάσιστοι, που πλέον κινούνται σε διψήφιο ποσοστό. Δεδομένου ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι πολίτες απογοητευμένοι από την κυβέρνηση, το πιθανότερο είναι στις προσεχείς εκλογές να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα κόμματα.

Καταθέτοντας σειρά προτάσεων για τα μείζονος σημασίας ζητήματα, η ηγεσία θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τη συγκεκριμένη πτέρυγα ψηφοφόρων, ώστε να τους πείσει να εμπιστευτούν το Κίνημα. «Δύσκολο έργο, αλλά όχι ακατόρθωτος ο στόχος», υποστηρίζουν στελέχη από το στενό επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ