Συμβιβασμούς προτείνει;

Συμβιβασμούς προτείνει;

Εντύπωση προκάλεσε το ότι, όπως μας ενημέρωσε φίλος της στήλης, ο αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και νυν γ.γ. του ΥΠΕΞ για την ανθρωπιστική βοήθεια, εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και επέμεινε ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούμε την ανάγκη των συμβιβασμών με την Τουρκία και άλλα τέτοια.

Μάλιστα, λίγο – πολύ, μετέφερε και τη γνωστή θεωρία του Κυπριακού, «κάθε πέρυσι και καλύτερα», στα ελληνοτουρκικά, συνεπώς πρέπει να προλάβουμε άρον άρον να τα βρούμε με την Τουρκία. Όμως κανείς δεν τον ρώτησε γιατί, πριν απευθυνθεί στους Έλληνες, δεν απευθύνεται πρώτα στην τουρκική πλευρά, καλώντας τους να δείξουν συμβιβαστική διάθεση.

Τι πιστεύει, δηλαδή, ο κ. Διακόπουλος, ο οποίος χειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά από κρίσιμες θέσεις; Ότι το πρόβλημα στα ελληνοτουρκικά είναι ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν έχει εξοικειωθεί στην ιδέα του συμβιβασμού ή μήπως η αιτία είναι η τουρκική επιθετικότητα, η οποία διευρύνει διαρκώς τις διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας;

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: EUROKINISSI


Σχολιάστε εδώ