Αθλητικές ειδήσεις

Αθλητικές ειδήσεις

♣  Την πρόκρισή της στα τελικά του World Cup, που θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες, εξασφάλισε η Ελλάδα στο πόλο, ύστερα από την ήττα της Σερβίας από τη Γεωργία, και έτσι στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου της με το Μαυροβούνιο δεν είχε άγχος. Η ήττα με 8-7 την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών έφερε την Εθνική μας Ομάδα στη δεύτερη θέση, με τις Ισπανία και Σερβία να την ακολουθούν. Η αργυρή Ολυμπιονίκης του Τόκιο και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια της Βουδαπέστης θα μετάσχει σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Στο Λος Άντζελες, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της τελικής φάσης την τρίτη ομάδα του πρώτου ομίλου του Ζάγκρεμπ, την Ουγγαρία.

♣  Με περισσότερα μετάλλια για τις Εθνικές ομάδες Ανσάμπλ Γυναικών και Νεανίδων έπεσε η αυλαία του 8ου Διεθνούς Τουρνουά Aphrodite Cup, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου. Ο αριθμός-ρεκόρ των 285 αθλητριών, που εκπροσώπησαν 35 χώρες και πέντε ηπείρους, αποτελεί την καλύτερη πρόγευση για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο θα μετάσχουν κορυφαίες πρωταθλήτριες από όλο τον κόσμο. H Εθνική Ανσάμπλ Γυναικών ολοκλήρωσε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση για φέτος κερδίζοντας άλλα δύο χρυσά μετάλλια στους τελικούς οργάνων. Συνολικά, η ελληνική ομάδα (Εΐρα-Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι) συγκέντρωσε 30,400 βαθμούς στα πέντε στεφάνια και 29,800 βαθμούς στις τρεις κορδέλες – δύο μπάλες.

♣  Τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, ορίστηκε να διεξαχθεί ο επαναληπτικός ημιτελικός κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, που ως γνωστόν είχε αναβληθεί λόγω του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Στο πρώτο ματς οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επικρατήσει με σκορ 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον ΠΑΟΚ βέβαιο έτερο φιναλίστ, μετά το 5-1 επί της Λαμίας.

♣  Ο Στέφαν Σβαμπ δεν είναι ένας συνηθισμένος ποδοσφαιριστής. Ο αυστριακός μέσος του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη διοίκηση επιχειρήσεων με ειδικότητα το sports management. Είχε ξεκινήσει τη φοίτησή του έναν χρόνο πριν ενταχθεί στον «Δικέφαλο του Βορρά», σ’ ένα πρόγραμμα για τη διοίκηση επιχειρήσεων στον αθλητισμό, στο οποίο μετείχαν και άλλοι αθλητές. Με τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη συνέχισε να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τα μαθήματα και, όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στα social media, προσφάτως έγινε κάτοχος του τίτλου των μεταπτυχιακών σπουδών του.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ