Στο μάτι των Αρχών περίεργα δάνεια

Στο μάτι των Αρχών περίεργα δάνεια

Μια περίεργη εξέλιξη είναι στο μάτι των θεσμικών αρχών, αφού έχουν εντοπιστεί περίεργες αυξήσεις δανειοδοτήσεων προς συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Είναι γεγονός ότι σχεδόν όλες ανεξαιρέτως οι εξαγορές και οι επιθετικές κινήσεις των ξένων επενδυτών, κυρίως στον χώρο των ξενοδοχείων και του real estate, αλλά και επιχειρηματικών κέντρων, πραγματοποιούνται με εγχώρια κεφάλαια που καλύπτουν κατά πληροφορίες σχεδόν το 100% της επένδυσης, χωρίς ο ξένος επιχειρηματικός παράγοντας να αναλαμβάνει κανένα απολύτως ρίσκο και με μόνες εγγυήσεις το προϊόν της απόκτησης, τις μετοχές της εξαγοραζόμενης εταιρείας και τα περιουσιακά της στοιχεία.

Και μπορεί οι τράπεζες να υποστηρίζουν ότι με την αύξηση των επιτοκίων βγαίνουν κερδισμένες, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι το πραγματικό κέρδος θα προσδιοριστεί στον τελικό λογαριασμό, διότι αν ο επενδυτής αποδειχθεί αφερέγγυος ή ανίκανος να διαχειρισθεί την επένδυση, το δάνειο θα καταστεί επισφαλές. Γι’ αυτό οι αρμόδιες κρατικές αρχές ξεκινούν ελέγχους, όπως πρέπει να γίνονται στα οργανωμένα ευρωπαϊκά κράτη. Οι καιροί είναι πονηροί…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ