Δήμος Πειραιά: Γκρίνια στο γαλάζιο στρατόπεδο

Δήμος Πειραιά: Γκρίνια στο γαλάζιο στρατόπεδο

–Για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των υποψηφίων

Δυσαρέσκεια και αναταραχή έχει προκαλέσει στις τάξεις των Νεοδημοκρατών του Πειραιά, αλλά και των γύρω περιοχών, η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των υποψηφίων βουλευτών.

Ειδικά στην πρώτη εκλογική περιφέρεια, η ένταση και η αγωνία έχουν… χτυπήσει κόκκινο, αφού ο αριθμός των εδρών μειώθηκε κατά μία, και σίγουρα δεν πρόκειται να επανεκλεγούν και οι πέντε βουλευτές που είχαν εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές. Κατά συνέπεια, ούτε οι υποψήφιοι θα είναι ίδιοι στον αριθμό ούτε, φυσικά, οι εκλεγέντες, και αυτό είναι το γεγονός που έχει ανεβάσει την ένταση και τον εκνευρισμό στα ύψη. Γιατί κανένας πλέον δεν αισθάνεται σίγουρος.

Την κατάσταση έχει περιπλέξει η έγκαιρη ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της υποψηφιότητας της εξωκοινοβουλευτικής υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία, αν και δεν έχει σχέση με τον Πειραιά, παρόλο που από εκεί έλκει την καταγωγή του ο προσφάτως αποβιώσας πατέρας της, προβάλλει ως ένα εκ των φαβορί, με αποτέλεσμα να ανακατεύονται τα πάντα, δεδομένης της προβολής που τυγχάνει από μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα αλλά και των διευκολύνσεων που φαίνεται ότι απολαμβάνει από την ηγεσία του κόμματος.

Ως τέτοια λογίζουν οι συνυποφήφιοί της την απόσυρση του βουλευτή Χριστόφορου Μπουτσικάκη από το κάδρο των υποψηφίων, με την υπόσχεση της επιλογής του ως υποψηφίου της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές, απέναντι στον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος ούτε ως ανεξάρτητος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως φιλικά προσκείμενος προς τη ΝΔ, για να υποτεθεί ότι υπάρχει περίπτωση σιωπηλής στήριξής του, αφού προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ όλοι στο Μοσχάτο πιστεύουν ότι έχει κλείσει τον κύκλο του και δεν θα ήθελαν για κανέναν λόγο να οδηγηθούν σε επιλογή ήττας.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας Μπουτσικάκη από τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών ανοίγει τον δρόμο στον Νίκο Βλαχάκο, ο οποίος θεωρείται από τα φαβορί για μια θέση στη Βουλή, και αυτό θεωρείται από κάποιους ως… ρουσφέτι προς τη Μιχαηλίδου, με τη λογική ότι οι ορμώμενοι εκ Μάνης υποψήφιοι θα… αλληλοεξοντωθούν. Δηλαδή, αφού… ψαρεύουν από την ίδια δεξαμενή ψήφων, ο ένας θα πάρει τις ψήφους του άλλου, με αποτέλεσμα όλους τους υπόλοιπους να τους… καρπωθεί η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σήμερα, οι τρεις πρώτοι βουλευτές της ΝΔ στον Πειραιά, Κατσαφάδος, Μελάς, Μανωλάκος, είναι και οι τρεις Μανιάτες. Αν προστεθεί σε αυτούς και ο Βλαχάκος, που είναι κι αυτός Μανιάτης, τότε τέσσερις υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις ίδιες ψήφους, που θα είναι και αισθητά μειωμένες, λόγω της συρρίκνωσης της εκλογικής δύναμης του κυβερνώντος κόμματος. Οπότε από αυτούς θα… επιβιώσει ο ένας και θα επωφεληθεί η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία θα πλασαριστεί στη δεύτερη θέση, που θα της εξασφαλίσει θέση στη Βουλή και σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, που θα γίνουν υποχρεωτικά με λίστα. Γι’ αυτό και προσπαθεί η ίδια να έρθει δεύτερη, ώστε να μην έχει πρόβλημα, αν γίνουν κι άλλες εκλογές.

Από κει και πέρα, υπάρχει και η αξιόλογη κοινοβουλευτική παρουσία της Νόνης Δούνια, η οποία είχε εκλεγεί τέταρτη στις προηγούμενες εκλογές και θα δώσει τη μάχη της, ελπίζοντας πάντα να υπερκεράσει την υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία πάντως, πάρα την απίστευτη στήριξη που έχει από τα ΜΜΕ, δεν έχει… περάσματα στους Πειραιώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μάλλον με δυσφορία και καχυποψία όλη αυτή την άκρατη προβολή της.

Απομένει ακόμα μία ανακοίνωση γυναικείας υποψηφιότητας για να κλείσει ο συνδυασμός, δεδομένου ότι υπάρχει και η ποσόστωση ανδρών και γυναικών στα ψηφοδέλτια.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ